Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts per buidar fins a 15 caixers amb el mètode ‘Teller Hooking’
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda a Barcelona que es dedicava a estafar bancs amb un efectiu mètode per bloquejar-ne i obrir-ne els caixers automàtics, conegut com a ‘Teller Hooking’. L’autora principal dels robatoris seria una dona de 42 anys, que manipulava els dispensadors amb les targetes i els codis personals que li proporcionaven dos còmplices de 50 i 62 anys.

El grup hauria buidat fins 15 caixers en menys d’un mes, del 18 de desembre al 9 de gener, tot i que ho hauria intentat en total 21 vegades. En total haurien sostret 11.410 euros.

El seu mètode, explica la policia catalana en un comunicat, consisteix a forçar un error del sistema al dispensador: “Els autors introduïen les targetes al caixer, sol·licitaven un reintegrament i, posteriorment, en el moment en què el caixer es disposava a treure els diners, cancel·laven l’operació i bloquejaven la sortida de la targeta. Això provocava un error al sistema i ho aprofitaven per forçar el calaix expenedor dels diners”.

El representant de la unitat antifrau d’un banc afectat va denunciar la sospita de delicte als Mossos d’Esquadra a finals de gener. “Informava que unes persones, utilitzant dues targetes de crèdit/dèbit, feien extraccions a diversos caixers automàtics de Barcelona sense que aquestes operacions quedessin anotades al compte corrent de les targetes de manera que provocaven un perjudici econòmic a l’entitat bancària”, indica la policia. Així van començar les investigacions que han portat a agents de la comissaria de l’Eixample a detenir els tres acusats la setmana passada, a principis de març.

En les estafes ‘Teller Hooking’ solen usar-se targetes i codis personals cedits però no sostrets, gràcies a la complicitat d’algun participant al delicte que s’emporta un percentatge del botí. Així, en no ser targetes falses ni robades, aixequen menys sospites.

“Perquè els titulars i coautor de l’estafa tinguin liquiditat al compte corrent associat a la targeta bancària emprada, ingressen la quantitat de diners amb la que operaran a posteriori, i un cop finalitzada l’operació o operacions fraudulentes, fan una retirada d’efectiu dels diners ingressats anteriorment”, apunten les mateixes fonts. Amb els falsos reemborsaments poden arribar a multiplicar per quatre els diners ingressats originalment.

Els Mossos tenien constància que uns fets similars s’havien produït a l’agost a Madrid: 10 persones van estafar uns 200.000 euros. Un va fugir i va establir-se a Barcelona, on hauria continuat les activitats. És un dels tres detinguts, que tenen tots antecedents policials. Després de passar a disposició judicial han quedat en llibertar amb càrrecs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa