Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’impostor que es feia passar per metge, ara de fals vigilant al tren

Com la pel·lícula “Atrapa’m, si pots”. Un veterà impostor conegut per la policia hi ha tornat, aquesta vegada com a fals vigilant de seguretat. Aixi ho informen membres del Cos Nacional de Policia que van descobrir la darrera estafa del sospitós i ara l’acusen d’instrusisme professional i estafa. En concret, la detenció es va registrar a Barcelona a finals de gener, quan els hi va arribar la notícia que hi havia un vigilant rondant diverses estacions de tren que tenia estranys comportaments.

De fet, la casualitat va voler que uns agents del cos van observar l’home i va caure que aquella cara li sonava. I bingo, un cop li van demanar la identificació, els antecedents van saltar com una molla. Havia estat detingut per falsificar un carnet TIP professional, és a dir, una identificació policial més falsa que un euro de fusta. La policia destaca que tot i tenir el nom i el pentinat canviat, el van reconéixer.

En la identificació li van trobar un nou carnet professional de vigilant de seguretat, també fruit de l’artesania de la falsificació. El carnet era de tanta qualitat que va ser contractat legalment per fer aquest tipus de tasques de vigilància. Però els antecents no es queden en simples falsificacions de carnets policials, ni de bon tros.

La base de dades és més prolífica. Després de diverses gestions practicades, els agents aconsegueixen esbrinar que el mateix home havia estat detingut anteriorment fins a dues vegades per fer-se passar per metge. De fet, el seu cas va ser un escàndol. Es feia passar per metge neurocirurgià i infermer. Fins i tot va ser contractat per una Clínica de Barcelona i un Hospital de Martorell en plena crisi per la pandèmia. En ser descobert va ingressar a la presó.

La detenció l’ha realitzada a Barcelona per la Brigada Provincial de Seguretat i Protecció (Seguretat Privada), departament que s’encarrega de l’habilitació de tot el personal de Seguretat Privada, vigilants de seguretat, vigilants d’explosius, escortes, detectius, caps i directors, així com l’acreditació del professorat, una competència exclusiva del Cos Nacional de Policia a tot el territori estatal.

Fonts policials recorden que en el cas dels vigilants de seguretat, per ser habilitat legalment, cal superar les proves que acreditin els coneixements i la capacitació necessaris per a l’exercici de les funcions respectives o bé disposar d’un certificat de professionalitat expedit pels serveis oficials d’ocupació. Aquest impostor no havia ni obert el llibre

Nou comentari

Comparteix