Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen una agressió a una dona transsexual a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra investiguen una agressió física a una dona transsexual que es va produir aquest dimecres al matí al parc de les tres xemeneies al barri del Poble-sec. Segons confirmen fonts policials al TOT Barcelona, la policia va tenir coneixement d’aquest fet dijous al matí i es van posar en contacte amb l’Observatori contra l’Homofòbia per iniciar les gestions perquè la víctima denunciés els fets. La víctima va posar la denúncia l’endemà de l’agressió i els Mossos han obert ara una investigació.

Segons explica l’Observatori contra l’homofòbia (OCH) en una piulada al Twitter, la víctima també va rebre insults transfòbics. Tant l’observatori com els Mossos han condemnat els fets. En aquest mateix sentit, la policia catalana ha recordat que “si has estat víctima d’un delicte d’odi i/o discriminació adreça’t a la comissaria més propera i denuncia”.

Més de cent agressions l’any passat

El mateix OCH ha explicat recentment que durant el 2022 s’han registrat 102 incidències per agressions físiques o discriminacions LGTBI-fòbiques. L’espai on més s’han produït, ha detallat, és la via pública. Tanmateix, tenen un pes important les xarxes socials i el transport públic. També és important destacar que l’OCH ha percebut “un augment important” d’incidències en locals d’oci nocturn.

Aquestes agressions suposen el 42% del total que s’han produït en aquest mateix periode a tota Catalunay. Arreu del territori català, l’OCH ha detectat un total de 237. I les dades pel que fa a les persones transsexuals reflecteixen que aquest col·lectiu és un dels més afectades per aquest odi. Segons dades de l’OCH, representen el 38,1% del total de víctimes, la qual cosa vol dir que 57 persones trans van ser agredides durant l’any passat.

En el que portem de 2023 ja s’ha hagut de lamentar una altra agressió homòfoba força violenta que es va produir a l’interior d’un tren de Rodalies quan passava per l’estació de Rambla de Catalunya. Es creu que els agressors haurien propinat cops de puny i puntades a les víctimes. A més, també les haurien amenaçat amb ampolles de vidre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa