Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un influencer gastronòmic fa un vídeo en català i perd seguidors
  • CA

L’influencer barceloní creador del compte Bravas Barcelona –conegut per comentar diferents tapes de Barcelona– ha penjat el seu primer contingut en català i la resposta no li ha pogut sorprendre més. Alguns usuaris han arremès contra l’instagramer i 400 persones l’han deixat de seguir. Així ho ha explicat el mateix Edu González en un segon vídeo en què també s’ha mostrat sorprès pels “comentaris horribles” que han deixat anar alguns usuaris. L’Edu reitera que el vídeo en català està subtitulat en castellà i que l’escrit que l’acompanya, també. Per això es pregunta si estem davant d’un cas de “catalanofòbia” i demana irònicament una “explicació lògica”.

“Ja vindran més persones”

En una entrevista concedida al portal Rac1.cat, l’influencer ha tret ferro a la polèmica, deixant clar que “el 99% dels missatges són de suport”. En tot cas, admet que les crítiques “toquen una mica els pebrots”, però tanca la porta a deixar de fer contingut en català perquè no té “cap problema” amb l’idioma. Tampoc se’l veu preocupat per la deriva que pugui agafar el cas. “Ja vindran més persones i seran de més qualitat”, ha subratllat.

També a RAC1, el creador de contingut ha criticat l’ús polític que s’ha fet de la llengua, tant pel que fa a alguns polítics com alguns mitjans de comunicació. “El català és un idioma i s’ha manipulat molt”, creu l’Edu, que confia que el rebombori serveixi “per ajudar que la gent s’adoni que estem parlant d’una llengua, no de política”.

Vídeos polèmics per la llengua

No és l’únic vídeo que despertat polèmica a les xarxes, que amplifiquen qualsevol situació com aquesta. Cal recordar el rebombori que va generar les mofes d’una infermera de l’Hospital Vall d’Hebron al fet d’haver de superar un exàmen de català. Un vídeo que va despertar una forta indignació a les xarxes, que va saltar als mitjans de comunicació i posteriorment a la política. El conseller de Salut, Manel Balcells, de fet, va haver de sortir al pas per criticar l’acció, que va anar-se’n de les mans de la infermera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa