Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Busquen un home desaparegut que estava ingressat en un centre a Barcelona
  • CA

Crida ciutadana per trobar un home de 65 anys desaparegut fa quatre dies a Barcelona. La família d’en Francisco José Torres Fernández ha iniciat una campanya a través de les xarxes socials per provar de localitzar-lo després que abandonés el centre sanitari on estava ingressat a la capital catalana.

Els fets haurien tingut lloc el passat 24 de setembre durant un dels permisos hospitalaris que van donar a l’home, quan aquest va abandonar el Centre Fòrum del Parc de Salut Mar on estava ingressat i no va tornar. En comprovar que el pacient no tornava al centre ni donava senyals de vida, la direcció de l’equipament es va posar en contacte amb la família, però ells tampoc sabien quin podria ser el parador d’en Francisco, de manera que es va activar el protocol pertinent per provar de localitzar-lo i retornar-lo al centre sanitari.

El fill de l’home desaparegut ha publicat a través de les xarxes socials una fotografia del seu pare per demanar la col·laboració ciutadana a l’hora de localitzar-lo. “No és perillós, però podria estar una mica alterat i desorientat”, detalla el fill d’en Francisco, que emplaça qualsevol persona que tingui informació rellevant sobre el possible parador de l’home que es posi en contacte amb el centre sanitari, la família o els diferents cossos de policia.

Quin és el protocol en desaparicions?

Durant el 2021 la policia catalana va tramitar i investigar 274 denúncies per desaparició a Barcelona. El 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. Ara bé, no és el mateix protocol si desapareix un adult que si és un menor. Si en el cas d’un adult les primeres 24h són relatives, en el cas d’un menut són clau.

Però cal difondre de seguida una crida a xarxes? Els Mossos d’Esquadra aconsellen esperar abans de llançar a les xarxes socials una crida per localitzar una persona desapareguda

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jorge a setembre 28, 2022 | 10:46
    Jorge setembre 28, 2022 | 10:46
    No teniu ni idea , les primeres 24 HRS , no son relatives , son crucials , y no s'ha d'esperar 24 hores per denunciar la desaparicio , Espero y desitjo que aparegui viu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa