Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un joc de rol o un repte viral podrien estar al darrere de les punxades
  • CA

S’eleven a cinc les denúncies per punxades a joves a discoteques de Barcelona, el darrer cas, aquest dijous a la nit en un local del carrer Diputació. Una situació que preocupa especialment els Mossos d’Esquadra, que han explicat que investigune “de manera prioritària” aquest fenomen i si està relacionat amb la població turística. De fet, ja són 17 les denúncies per punxades que investiguen els Mossos d’Esquadra: dotze a Lloret de Mar i cinc a Barcelona.

Repte viral o joc de rol?

Hi ha diverses hipòtesis damunt la taula dels Mossos, algunes de les quals apunten cap a un possible joc de rol, un repte viral d’internet, o fins i tot a una manera de “marcar territori” per part d’homes masclistes que vulguin infondre “por” a les dones. Així ho ha detallat en una entrevista a Rac1 la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé. Ara bé, tenen totes les línies d’investigació obertes i ho estan tractant de manera prioritària. 

Escudé ha explicat que tots els casos, també a França, s’han produït en municipis amb turisme d’oci nocturn “quan les víctimes estaven de festa”. Per això, investiguen si estarien relacionats amb la població turística. Ara bé, la policia fa una crida a la calma: “No s’ha de crear un clima de terror”, perquè, de fet, en cap dels casos es poden relacionar les punxades amb agressions sexuals ni delictes contra el patrimoni: “Les víctimes només refereixen haver rebut una punxada”, concreta la portaveu dels Mossos.

Pel que fa a la forma de punxar, no s’ha detectat droga en cap de les joves afectades i la policia catalana també considera poc probable que s’introduís amb una xeringa, ja que es requereixen punxades de dos a tres segons, més llargues que les denunciades. Podria tractar-se de punxons, però tampoc no hi ha proves clares.

Els Mossos recomanen a les persones afectades que vagin immediatament a un centre sanitari per fer proves toxicològiques per determinar si hi ha algun intent de submissió química i que ho denunciïn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa