Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desmantellat un grup de lladres experts en el mètode de l’abraçada amorosa
  • CA

Un operatiu policial conjunt entre els Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia (CNP) ha permès desmantellar un grup de lladres especialitzat en el robatori de rellotges de luxe i joies a gent gran. Aquest entramat criminal no només havia actuat a Barcelona, sinó que també havia comès diversos robatoris a Saragossa, Múrcia i València. L’operació s’ha saldat amb quinze persones detingudes que conjuntament acumulaven prop de 260 antecedents.

Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, els implicats es desplaçaven en cotxe des de casa seva fins a una població propera o feien viatges d’una setmana aturant-se a diverses poblacions on voltaven repetidament fins que detectaven alguna víctima, sempre d’edat avançada. En total, la policia atribueix al grup fins a 35 robatoris que es van realitzar utilitzant el conegut com a mètode de l’abraçada amorosa i uns altres set robatoris a través de la tècnica de l’scalping, que consisteix a distreure la víctima mentre es troba en un caixer automàtic per esbrinar el codi de seguretat i apropiar-se de la seva targeta bancària.

Els inicis de la investigació es remunten al mes de juliol del 2021, quan la policia va detectar que s’havien produït diversos robatoris utilitzant el mètode de l’abraçada amorosa a Saragossa. Aquests incidents es van repetir també a Barcelona i en altres punts de l’Estat, de manera que el CNP i els Mossos d’Esquadra van decidir establir un equip conjunt d’investigació per abordar aquesta problemàtica i davant les sospites que es podria tractar d’un grup organitzat.

Set entrades simultànies

Les primeres indagacions van permetre ubicar els membres del grup, que s’havien establert a les demarcacions de Barcelona, Múrcia i València, malgrat que intercanviaven les zones d’actuació per a dificultar el seu reconeixement. Un cop identificats i localitzats, es va establir un dispositiu policial on els agents dels dos cossos van detenir quinze persones en set entrades simultànies en domicilis a Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès i València. A les entrades es va intervenir una gran quantitat de documentació falsa, joies sostretes, diners en efectiu i una trentena de telèfons mòbils que s’intercanviaven entre els diferents components de l’organització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa