La Guàrdia Urbana de Barcelona va protagonitzar el passat divendres una actuació peculiar. Una patrulla d’agents de paisà que passejava per la zona de l’Arc de Triomf va comprovar com hi havia un gos que presentava clars símptomes d’estar patint un fort cop de calor.

Els policies de paisà van avisar una altra patrulla que va acudir al lloc i en comprovar el delicat estat en el qual es trobava l’animal, van decidir traslladar-lo ràpidament a una clínica veterinària. Per fer-ho, els agents van col·locar el gos al seient posterior del cotxe patrulla.

El gos va ser atès d’urgència a la clínica veterinària Survet Diagonal, on després d’una primera intervenció el van poder estabilitzar. Segons ha informat aquest dilluns el cos policial barceloní a través d’una publicació a les xarxes socials, l’animal ja es troba fora de perill.

Refugis climàtics

Cal recordar que, per combatre la calor asfixiant, l’Ajuntament de Barcelona ha fet un llistat de fins a 200 espais on refugiar-se de la xafogor a la capital catalana. La iniciativa impulsada pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha identificat 197 llocs repartits per tota la ciutat entre els quals hi ha diferents equipaments municipals i espais públics on les persones especialment vulnerables podran refugiar-se de les altes temperatures. Segons informa el consistori en un comunicat, la intenció és que el 95% de la població de la ciutat compti amb un d’aquests oasis a menys de 10 minuts a peu del seu domicili.

Mapa dels refugis climàtics de Barcelona / Ajuntament
Mapa dels refugis climàtics de Barcelona / Ajuntament

Objectiu 2030

L’objectiu del consistori barceloní i del CUESB és aconseguir de cara a l’any 2030 que el 100% de la població estigui a una distància a peu de cinc minuts com a màxim d’un refugi climàtic. A més llarg termini, també es preveu poder obrir alguns d’aquests espais durant la temporada d’hivern i que també estiguin oberts les 24 hores del dia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Matalo a juliol 25, 2022 | 19:25
    Matalo juliol 25, 2022 | 19:25
    Això és una noticia històrica i mítica. Però ni ha una altre, i és què una tartana a atropellat un cotxe a davant de can Patuel, a Mataró.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa