Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Caçat un motorista ‘fittipaldi’ a Montjuïc
  • CA

La Guàrdia Urbana ha denunciat el conductor d’una motocicleta per circular a 107 km/h en una zona limitada a 30. Els fets van succeir dijous passat i s’emmarquen en la nova campanya del Servei Català de Trànsit per controlar la velocitat excessiva al volant. Aquesta campanya va començar dilluns 4 d’abril i consisteix a aprofitar el factor sorpresa. Els controls s’estableixen preferentment on s’hagin detectat problemàtiques específiques: zones 30, zones de prioritat invertida i vies de plataforma única.

La campanya se centra en la vigilància, el control i la denúncia de totes les conductes relacionades amb la velocitat excessiva que puguin posar en risc la seguretat dels usuaris i les usuàries de la via pública. A Barcelona, la mesura està coordinada amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana i busca el factor sorpresa dels infractors a través de radars mòbils, a més dels fixos. En el mateix període de l’any passat, es van interposar en una setmana 31.305 denúncies. És a dir, es va enxampar una mitjana de 4.472 conductors cada dia a Catalunya.

La campanya estarà vigent fins el 10 d’abril i pretén aconseguir reduir els accidents de trànsit i, alhora, disminuir-ne els efectes lesius per a les persones implicades en aquests. Ja que, recorden, l’excés de velocitat és una de les causes principals dels accidents amb ferits i augmenta la gravetat de les lesions.

’any 2021 es van produir 7.000 accidents de trànsit amb ferits o víctimes mortals, un 24,4 % menys respecte al 2019. El nombre de ferits lleus va baixar més d’un 25 %, els greus ho van fer en un 17,8 % i les víctimes mortals en més d’un 45 %, passant de 22 el 2019 a 12 el 2021. En total, la suma de ferits lleus, greus i víctimes mortals a Barcelona el 2021 és de 8.683, un 25,25 % menys que el 2019.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Conductor. a abril 10, 2022 | 08:46
    Conductor. abril 10, 2022 | 08:46
    D'acord. Però, en segons quins punts de la carretera caldria recuperar aquell slogan: "Anant massa depressa pots tenir un accident, anan massa poc a poc el pots provocar". Cert. Es troba cada lepra per aquestes carreteres de Déu que acaben per fer perdre l'oremus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa