Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos falsos revisors del gas estafen 14.000 euros a dos discapacitats
  • CA

Dos homes van fer-se passar per revisors del gas per estafar almenys 14.000 euros a dos domicilis on viuen persones amb discapacitat. Els contactaven primer per telèfon amb el pretext d’una revisió de les instal·lacions i un cop al pis els deien que tenien un deute amb la companyia i els hi tallarien el subministrament si no feien un pagament immediat, que cobraven en metàl·lic. En un dels casos van repetir dos cops més la visita, el que va permetre als Mossos d’Esquadra detenir-los in fraganti quan intentaven repetir l’engany.

Es tracta de dos homes de 44 i 49 anys, detinguts per agents de la comissaria barcelonina de Sant Martí, que té activat un pla d’acció específic per a víctimes amb perfils vulnerables. Els acusats haurien començat les trucades al març a una persona amb discapacitat intel·lectual declarada, fent-se passar per operaris d’una empresa de gas. Van anar a casa seva fins a tres cops i van aconseguir que els fes un pagament a cada visita, que en total els va permetre sostreure-li 3.300 euros. Li van dir que tornarien a contactar-hi per rematar uns ficticis treballs de manteniment. El 13 d’abril agents dels Mossos van activar un dispositiu que els va interceptar quan anaven de nou al pis.

En escorcollar els arrestats els van trobar fins a 5.925 euros en efectiu i tot de documentació falsa per consumar l’estafa, per exemple talonaris amb rebuts de pagament, a més de roba habitual en uniformes d’aquest tipus d’operaris. Un dels dos homes tenia una ordre de detenció pendent per uns altres fets succeïts al gener, dels que encara portava a sobre documentació incriminatòria.

Així la policia va saber que havia estafat un altre domicili, on viuen una persona gran i una altra amb discapacitat intel·lectual. Amb el mateix modus operandi, els deia que era d’una empresa de subministrament i que tenien un deute. Els amenaçava amb tallar-los la llum i l’aigua si no abonaven diners en metàl·lic, fórmula amb la que els va fer abonar 9.970 euros en diferents pagaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa