Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Explosius, armaments i plans d’assassinar criminals: detenció clau a Barcelona
  • CA

Planejaven assassinar diversos membres d’una organització criminal usant explosius detonats per control remot. Era la idea de dos fugitius albanesos que estaven acusats dels delictes de tinença d’armes, tinença d’explosius i blanqueig de capitals, i que van triar Barcelona i Madrid com a base per amagar-se. La Policia Espanyola els ha detingut després d’una investigació que va començar quan el cos policial va tenir coneixement de la presència a l’Estat d’aquests dos homes i es van poder emetre dues ordres de detenció.

Criminals contra criminals

Els fets dels quals se’ls acusa es remunten a l’any 2021 a Albània, on l’organització criminal liderada pels ara detinguts preparava la comissió d’un atemptat per assassinar diverses persones implicades en la interrupció de la seva activitat criminal de tràfic de drogues a la que es dedicava aquesta organització. Segons relata la policia en un comunicat, en el cas del detingut a Barcelona, tenia en marxa una investigació després que se li trobessin tres armes de foc, dues
silenciadors i diversos cartutxos, amagat tot entre peces de roba
. Però és que a Albània ja se li havien confiscat explosius del tipus C-4, cinc armes de foc automàtiques, una arma de foc curta al costat de catorze cartutxos, diversos dispositius mòbils i 88.990 euros en efectiu. Després diverses gestions, la policia el va localitzar a Turquia amb la intenció de tornar a Barcelona, on residia. I la detenció s’ha produït a l’Aeroport de Barcelona.

El segon detingut també residia a Barcelona, des d’on es dedicava, segons les investigacions, al tràfic de drogues i a la falsificació de documents. A Albània ja se li havien confiscat tres rifles d’assalt AK-47, dos rifles semiautomàtics, dos dispositius explosius improvisats, una arma automàtica, una arma de foc curta i aproximadament 90.000 euros.

Finalment se’l va localitzar i detenir al centre de Madrid. La policia ha destacat que es tracta de dos criminals molt perillosos, motiu pel qual l’operatiu policial per a la seva detenció s’ha dut a terme amb “molta cura”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa