Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Explosius, armaments i plans d’assassinar criminals: detenció clau a Barcelona

Planejaven assassinar diversos membres d’una organització criminal usant explosius detonats per control remot. Era la idea de dos fugitius albanesos que estaven acusats dels delictes de tinença d’armes, tinença d’explosius i blanqueig de capitals, i que van triar Barcelona i Madrid com a base per amagar-se. La Policia Espanyola els ha detingut després d’una investigació que va començar quan el cos policial va tenir coneixement de la presència a l’Estat d’aquests dos homes i es van poder emetre dues ordres de detenció.

Criminals contra criminals

Els fets dels quals se’ls acusa es remunten a l’any 2021 a Albània, on l’organització criminal liderada pels ara detinguts preparava la comissió d’un atemptat per assassinar diverses persones implicades en la interrupció de la seva activitat criminal de tràfic de drogues a la que es dedicava aquesta organització. Segons relata la policia en un comunicat, en el cas del detingut a Barcelona, tenia en marxa una investigació després que se li trobessin tres armes de foc, dues
silenciadors i diversos cartutxos, amagat tot entre peces de roba
. Però és que a Albània ja se li havien confiscat explosius del tipus C-4, cinc armes de foc automàtiques, una arma de foc curta al costat de catorze cartutxos, diversos dispositius mòbils i 88.990 euros en efectiu. Després diverses gestions, la policia el va localitzar a Turquia amb la intenció de tornar a Barcelona, on residia. I la detenció s’ha produït a l’Aeroport de Barcelona.

El segon detingut també residia a Barcelona, des d’on es dedicava, segons les investigacions, al tràfic de drogues i a la falsificació de documents. A Albània ja se li havien confiscat tres rifles d’assalt AK-47, dos rifles semiautomàtics, dos dispositius explosius improvisats, una arma automàtica, una arma de foc curta i aproximadament 90.000 euros.

Finalment se’l va localitzar i detenir al centre de Madrid. La policia ha destacat que es tracta de dos criminals molt perillosos, motiu pel qual l’operatiu policial per a la seva detenció s’ha dut a terme amb “molta cura”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa