Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Expedientat un agent de la Urbana per bloquejar la gravació d’una actuació
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha expedientat un dels agents del cos per colpejar i llençar a terra el mòbil d’un jove que provava de gravar en vídeo una actuació policial polèmica. Segons ha avançat el Nació Digital, la Unitat de Deontologia i Assumptes Interns (UDAI) ha decidit incoar un expedient disciplinari contra l’efectiu implicat en considerar que es va extralimitar amb la seva acció.

Els fets van tenir lloc a mitjans del passat mes de desembre en un autobús nocturn que es trobava a la plaça de Catalunya, quan tres agents del cos policial barceloní van provar de fer fora del transport dos passatgers que no tenien bitllet i es negaven a baixar del vehicle. L’actuació enregistrada en vídeo i compartida a través de les xarxes socials pel fotoperiodista Emili Puig mostra com un dels policies acaba colpejant una de les persones que volia gravar l’escena amb el seu telèfon mòbil. Precisament, és aquest comportament el que ha motivat l’obertura d’expedient contra l’efectiu. Cap dels altres agents implicats en l’actuació han resultat expedientats per part de la direcció del cos barceloní.

Avís per uns passatgers problemàtics

Fonts municipals confirmaven poc després dels fets al TOT Barcelona que va ser el mateix conductor de l’autobús qui va requerir la presència policial perquè dos passatgers no volien pagar el viatge i “estaven generant problemes. Malgrat que l’episodi va finalitzar sense cap persona detinguda, la Guàrdia Urbana va decidir obrir aleshores una informació reservada per esclarir si l’actuació policial havia estat correcta i proporcional i per determinar si s’havien de prendre mesures al respecte. Aquest procediment és el que ha acabat culminant en l’expedient obert contra el policia. En aquest sentit, l’efectiu implicat no ha estat per ara apartat del seu lloc de feina i continua realitzant la mateixa activitat dins del cos policial barceloní.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa