Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’estratègia d’un criminal fugat per burlar la policia i amagar-se a Sants
  • CA

Una operació policial va permetre detenir a mitjans d’aquest mes de desembre un criminal fugat que s’amagava al barri de Sants de Barcelona. Malgrat tenir prohibida l’entrada a l’estat espanyol, l’arrestat -un home d’origen albanès- havia aconseguit burlar les autoritats utilitzant diverses estratègies i extremava les mesures de precaució per evitar ser descobert.

El cas es remunta a l’any 2016, quan l’Audiència de Barcelona va decidir substituir les condemnes que tenia l’implicat -de tres anys i tres mesos de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació amb arma de foc i d’un any i sis mesos de presó per un delicte de lesions- per l’expulsió del territori espanyol. Aquesta prohibició d’entrada a l’Estat es va fer efectiva el 10 de maig del 2018 i estava en vigor fins al 8 de maig del 2023.

Tanmateix, la investigació liderada per agents del Cos Nacional de Policia (CNP) va permetre confirmar que el criminal havia incomplert la prohibició estipulada i que s’havia instal·lat al barri de Sants de la capital catalana. Per evitar ser localitzat, l’home utilitzava diferents identitats falses i extremava les mesures de precaució. De fet, només sortia del seu domicili en comptades ocasions i, sempre que ho feia, realitzava diverses comprovacions per comprovar si estava sent vigilat o seguit per agents de policia.

Tres identitats i llarg historial

Aquestes estratègies van dificultar les tasques dels efectius policials que finalment, però, van poder confirmar la identitat del criminal i van procedir a la seva detenció. En el moment de l’arrest, el fugitiu portava a sobre fins a tres identitats falses. L’home va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona. En el seu historial, l’arrestat té múltiples antecedents policials, entre ells detenció il·legal, robatori amb violència agreujat per ús d’arma de foc, falsedat documental i atemptat contra agents de l’autoritat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa