Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Almenys 4 estafats amb falsos bitllets de loteria premiats
  • CA

Una banda d’estafadors va robar diners i joies a 4 persones diferents usant el truc del ‘tocomotxo’: feien veure que tenien un bitllet de loteria premiat i prometien una bona part de l’import a canvi d’efectiu i objectes de valor. Amb aquesta tècnica van arribar a aconseguir 10.000 euros en una de les ocasions.

Els Mossos d’Esquadra han explicat en cas en comunicar la detenció de dos homes, de 68 i 26 anys, i una dona de 24 que haurien protagonitzat aquests fets. Les 4 estafes van tenir lloc a Esparreguera, Martorell, Premià de Mar i Barcelona ciutat. El primer cas va ser el d’Esparreguera el 29 de juny, i al cap de dues setmanes es va repetir el mateix delicte a Martorell.

Les víctimes eren abordades al carrer mateix i triaven perfils vulnerables, com dones d’edat avançada. La noia jove els deia que volia compartir el premi amb elles, però que per refiar-se’n necessitava una aportació econòmica. Un altre membre del grup participava en l’escenificació, fingint estar també interessat en ser beneficiari de l’oferta i oferint ràpidament diners, el que donava credibilitat a l’engany. Per quedar-se amb el premi promès, les víctimes anaven a buscar efectiu a caixers propers o lliuraven joies d’or que portaven posades o que anaven a buscar a casa.

Els estafadors les acompanyaven i un cop tenien el botí les deixaven sense res. En algunes de les estafes simulaven haver de fer un trajecte en cotxe per cobrar el premi i les deixaven fora del vehicle. En altres, un cop dins del vehicle els sostreien amb violència les joies que portessin.

Van ser detinguts a Sant Just Desvern: una patrulla de la policia local els va identificar perquè el vehicle constava com a robat. A més un d’ells tenia una ordre de detenció pendent d’un jutjat lleidatà. En l’escorcoll van trobar proves incriminatòries, com els suposats bitllets de loteria premiats, efectiu, joies i llibretes bancàries de les víctimes. Suposadament estaven ja buscaven noves víctimes. Un cop al dipòsit policial, van comprovar que la matrícula del vehicle estava manipulada i que en realitat es tractava d’un automòbil robat a Alcorcón.

Els Mossos d’Esquadra relacionen directament els tres arrestats amb unes altres 4 estafes, d’un altre tipus, comeses a Madrid, Alcorcón, Mataró i Barcelona. Tenen fins a 44 antecedents, molts d’ells per fets similars a múltiples localitats catalanes i espanyoles, pel que la investigació continua oberta i els Mossos no descarten més detencions. Dijous els 3 van passar a disposició judicial i el magistrat els va deixar en llibertat amb càrrecs, acusats d’estafa continuada, robatori amb violència o intimidació, estafes bancàries, robatori o furt d’ús de vehicle i robatori amb força en interior de vehicle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa