Tres casos en una sola tarda. Els Mossos d’Esquadra han alertat que tornen els estafadors del gas a la ciutat. En concret, la policia catalana va trobar-se amb tres víctimes al barri de Sant Antoni i de l’Eixample, totes d’edat avançada, que van patir robatoris a casa seva per part de suposats revisors del gas. Els van sostraure joies i diners. Mossos investiga els casos i envia un missatge d’alerta als veïns perquè no abaixin la guàrdia.

Els delinqüents aconsegueixen entrar al domicili amb l’excusa que han de revisar el gas o la llum i mentre un dels estafadors distreu la víctima, l’altre aprofita per robar objectes de valor. És per això que la policia recomana als ciutadans tenir en compte que les revisions oficials de gas sempre es fan amb cita i que el tècnic no demanarà mai cap pagament en efectiu. De la mateixa manera, insisteix que és important no deixar entrar desconeguts al domicili.

L’agost del 2021 es va destapar un cas especialment sagnant a Barcelona. Dues dones es feien passar per revisores del gas amb una tècnica que acosenguia enganyar fàcilmenet les víctimes. Trucaven uns dies abans de fer la visita i es dirigien a la persona a l’altra banda del telèfon pels noms i cognoms per generar confiança. Tenien bona presència i excel·lien en el tracte personal, una vegada es presentaven al pis de la persona que estaven a punt d’enganyar. I, tot seguit, tenien un entorn de col·laboradors que els ajudaven a completar els cops econòmics a gent gran sola. Així actuaven, segons expliquen els Mossos, dues joves de 22 i 25 anys que s’havien dedicat darrerament a perfeccionar la tècnica del fals revisor del gas. Van aconseguir estafar, com a mínim, 43.000 euros de tretze víctimes solitàries.

Sigui com sigui, cal tenir present sempre que els inspectors del gas no es presenten a casa sense avís previ de la companyia, i en cas de dubte, truqueu a la vostra comercialitzadora i aclariu si realment us cal una revisió i si n’està al corrent.

Nou comentari

Comparteix