Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres estafadors venien més de 1.500 entrades falses del Sònar a Montjuïc
  • CA

La Guàrdia Urbana ha enxampat 3 persones que fingien ser treballadors del festival Sònar per vendre passis falsificats per als concerts. Concretament agents de la comissaria de Sants-Montjuïc van trobar-los 7 acreditacions i més de 1.500 entrades falses.

Segons ha avançat betevé, la policia local investiga l’estafa i la circumscriu a l’OFFSónar que se celebra aquest cap de setmana al Poble Espanyol. La policia local els va identificar als afores del recinte monumental aquest divendres. L’acció que va delatar l’estafa és que un dels tres homes portava moltes polseres del festival Sònar posades i conversava amb una persona i va acabar col·locant-li la identificació al canell, en haver consumat la venda fraudulenta. Els dos còmplices escortaven al venedor com si vigilessin l’entorn.

Els agents de la Guàrdia Urbana que havien presenciat l’escena van acostar-se al fals treballador del Sònar per preguntar-li els detalls del que estava fent. En veure’s descobert va intentar fugir, però el van aconseguir retenir. D’altra banda, els policies van interrogar al comprador del braçalet, que va explicar que volia comprar entrades estàndard, no en quedaven i l’individu detingut se li havia acostat per oferir-li.

Afluència com abans de la pandèmia

El festival ha fet balanç de la seva edició 2022 i ha anunciat que estima una assistència total de més de 122.000 persones quan tanqui portes aquesta matinada. Es tracta d’una afluència equivalent a la del 2019, acompanyada de l’exhauriment de totes les entrades de divendres nit. Així, l’esdeveniment enfila confiat el camí cap al seu 30è aniversari. La propera edició a Barcelona tindrà lloc el 15, 16 i 17 de juny de 2023 i té cites programades pels propers mesos a Mallorca, Lisboa i Istanbul.

Els organitzadors destaquen que enguany hi ha hagut més públic local i espanyol, fins arribar al 70% dels assistents, mentre que els estrangers han estat un 30%. El cartell ha intentat apel·lar a públic intergeneracional, amb estrelles tan diferents com C. Tangana i Nathy Peluso.

La detenció de Cecilio G

L’estafa s’ha descobert precisament l’endemà d’una detenció sonada al festival Sònar 2022. El raper Cecilio G, que hi havia actuat el 2019, va anar-hi com a públic i va protagonitzar una esperpèntica escena al recinte firal de la plaça Espanya dijous al vespre. Segons fonts dels vigilants de seguretat, van rebre avís que un assistent –presumptament el cantant– estava assetjant sexualment una treballadora a l’àrea de backstage. Concretament s’hauria abaixat els pantalons i s’hauria masturbat davant d’ella.

En anar-lo a buscar, el músic es va enfrontar amb els treballadors de seguretat, en un estat de gran alteració i agressivitat. Com mostren els vídeos que han transcendit, els va llançar cadires i corria amunt i avall del backstage. Els vigilants van trucar als Mossos d’Esquadra i va acabar arrestat. Un altre vídeo mostra com els vigilants el redueixen a la vorera de plaça Espanya.

Tan excitat estava que el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) el va valorar in situ i va decidir enviar-lo a un hospital a aclarir què li passava. Si el centre sanitari determina que va consumir droga o una gran quantitat d’alcohol quedarà reflectit a les diligències policials que s’envien al jutjat. El cantant s’enfronta a un delicte d’atemptat a l’autoritat perquè un dels vigilants va rebre lesions lleus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa