Aquests dies qui passi per Ciutat Vella potser veu sobrevolar una àguila. Qui en sigui un expert podrà identificar que es tracta d’un exemplar d’aligot de Harris, una espècie poc comuna que s’utilitza per a la falconeria. El cas és que està perduda i sobrevola la zona. Es desconeix si ha detectat una presa o si busca casa seva. En qualsevol cas, l’amo de l’animal encara no ha fet senyals de vida i no ha notificat la seva desaparició. Igualment, els Agents Rurals s’han posat mans a l’obra i tracten de capturar aquesta àguila imponent que sobrevola el centre de la capital, segons han explicat a betevé.

Els Agents Rurals estan estudiant detingudament els seus moviments i a hores d’ara no es descarta cap opció per resoldre amb èxit el cas. “Si veiem que freqüenta sempre aquesta zona, ens podem plantejar de col·locar-hi una trampa, però això dependrà dels albiraments que es produeixin durant els següents dies”, ha detallat Jaume Bosch, cap de l’Àrea Regional de Barcelona del cos, a la televisió pública de Barcelona.

Per exòtic que sembli el succés, els experts adverteixen que és més habitual del que es pot pensar. “Apreciem que cada cop és un fet més usual per les fotos que ens envien, no fa gaire se’n va escapar un altre a la zona de Montjuïc”, apunta a betevé Sergi García, tècnic de la Fundació Galanthus Natura, que s’encarrega del seguiment dels falcons autòctons que tenen niu a la ciutat.

Les mateixes fonts expliquen que, si l’amo notifiqués la seva pèrdua, ajudaria a capturar l’aligot de Harris en qüestió. “És relativament senzill perquè l’animal coneix qui el cuida, i el podria fer baixar amb un esquer de menjar”, apunten. Amb menjar o sense menjar, notificació o sense, el cert és que aquest animal sobrevola des de fa uns dies el cel de Barcelona. Els experts aclareixen que no mossega persones, però sí conills.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa