Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un dron enxampa un jove saltant-se el cordó de seguretat del Piromusical
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona va enxampar dilluns a la nit un jove que s’estava saltant el perímetre de seguretat establert per a la celebració del tradicional Piromusical de les festes de la Mercè. L’individu va ser detectat pel dron que durant l’edició d’aquest any de la festivitat ha estat utilitzat per un dispositiu conjunt del cos policial barceloní i els Bombers de Barcelona per controlar aforaments i possibles aglomeracions.

Segons ha avançat Betevé i ha pogut confirmar el TOT Barcelona, el jove va ser enxampat en una zona pròxima a la Font Màgica de Montjuïc, just quan comencen les escales que donen accés al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Aquest espai formava part del perímetre de seguretat establert amb motiu del Piromusical, ja que és una zona que pot ser perillosa per la possible caiguda de material pirotècnic.

En ser detectat per les càmeres del dron, un grup de tres agents de la Guàrdia Urbana van acudir i van abordar-lo per l’esquena quan el jove estava assegut en una barana. Després d’identificar-lo i escorcollar-lo, els efectius van explicar-li que es trobava dins del perímetre de seguretat establert i van deixar-lo marxar.

Primer cop dels drons per la Mercè

Cal recordar que les festes de la Mercè d’aquest 2022 han estat el primer cop que el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) i la Guàrdia Urbana de Barcelona activava el servei de drons com a element de suport i informació al servei operatiu per augmentar la seguretat dels intervinents i millorant el servei prestat a la ciutadania.

Aquesta tecnologia possibilita disposar d’imatges zenitals que es poden utilitzar tant en situacions d’emergències, com són els incendis forestals, com per a la realització de tasques de prevenció, ja que aporten un plus de seguretat als intervinents i faciliten molt la presa de decisions.

El visionament d’aquestes imatges es fa sempre en temps real i en cap cas aquestes queden enregistrades. El temps màxim de desplegament del dron (en vol), des de l’arribada al servei és de 15 minuts i el temps mínim de treball per servei ha estat de 3 hores. L’aparell disposa de visió nocturna, visió tèrmica i altaveu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa