Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La dona que va fingir un part en un avió queda en llibertat provisional
  • CA

Aquest dimecres la policia va viure un gest inversemblant i a la desesperada dels passatgers d’un vol Pegasus procedent del Marroc. Quan l’aeronau sobrevolava cel català una dona va fingir estar de part per tal de provocar un aterratge d’emergència. En aquest moment, s’activa el protocol i l’avió comença el descens a la pista de l’Aeroport Josep Tarradellas – El Prat, on esperaven un dispositiu coordinat de la policia espanyola, la Guàrdia Civil i el Servei d’Emergències Mèdiques. En aquest moment, 28 viatgers van aprofitar per sortir corrents per la pista i entrar, d’aquesta forma, a l’Estat.

La dona que va començar tot va ser traslladada a l’hospital i, quan els metges van constatar que no estava de part, la policia la va detenir. Ara, ha quedat en llibertat provisional amb retirada de passaport, prohibició de sortida del país i personació diària davant l’autoritat judicial, després de passar pel Jutjat d’Instrucció número 5 del Prat. La causa està oberta pels delictes de desordre públic i afavoriment de la immigració il·legal.

De la trentena de passatgers que van escapar, la policia va captar 14, cinc dels quals van tornar a l’avió amb el vistiplau de la tripulació. Hores més tard, la policia va detenir una persona més fora de l’aeroport i la Guàrdia Civil una altra dins del recinte. Els dos detinguts van passar automàticament a dependències policials del mateix aeroport, juntament amb les altres 8 persones que van atrapar a la pista i van negar-se a tornar a l’avió. Tots ells estan en un procés d’inadmissió i retorn al seu país d’origen.

L’avió viatjava amb 228 passatgers en total i cobria la ruta que anava des del Marroc fins a Turquia. L’aterratge d’emergència a l’aeroport barceloní va passar cap a dos quarts de cinc de la matinada d’aquest dimecres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa