Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos detinguts per robar amb el mètode de la radiografia: en què consisteix

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns quatre persones per intentar robar en diferents pisos de Barcelona. Tal com explica el cos policial a les xarxes, han pogut enxampar dues persones, gràcies a la col·laboració veïnal, que volien robar en un àtic de l’Eixample i dues més que ho feien al barri de Sarrià amb eines i marcadors. En aquest darrer cas, els Mossos van perseguir els lladres després de veure’ls inquiets i els van atrapar després que aquests forcessin l’entrada de dos edificis amb el mètode de la radiografia.

Els Mossos han aprofitat aquestes darreres detencions per recordar que aquest mètode es pot evitar fàcilment amb la prevenció necessària. “Passen la radiografia pel marc de la porta amb l’objectiu d’empènyer el picaport”, explica un agent a la xarxa social X, l’antic Twitter. Per tant, per evitar-ho simplement cal “tancar sempre la porta amb clau”, tal com detalla el mateix policia en un vídeo.

Una captura d'imatge del vídeo publicat pels Mossos / Mossos d'Esquadra
Un agent mostra un marcador en un vídeo / Mossos d’Esquadra

Altres mètodes

El mètode de la radiografia no és l’únic que ha explicat la policia darrerament a les xarxes. També s’han detectat casos de robatori a través del mètode butró. En aquest cas, els lladres fan un forat a la paret més dèbil o en la més propera al botí, per tal de robar el que hi ha al seu interior. Es tracta d’una tècnica molt popular sobretot en robatoris a establiments comercials.

Més enllà dels Mossos, la Guàrdia Urbana de Barcelona també ha difós per xarxes com actuen els lladres que fan servir el mètode de la collita, per la qual els delinqüents s’apoderen d’objectes que es troben dins dels vehicles i que es produeix sobretot en pàrquings. L’altre mètode típic que apareix de forma recurrent, en aquest cas al transport públic, és el de la multa: fer servir una jaqueta, motxilla, diari o qualsevol altre objecte apte per tapar el que es vol robar i actuar sense aixecar sospites.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa