Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts per coaccionar homes amb vídeos sexuals i amenaces de mort
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de Barcelona per un suposat delicte d’amenaces, coaccions i extorsions en una modalitat delictiva coneguda per sextorsió. En concret, els acusats, de 23 i 30 anys, coneixien les seves víctimes a través de webs de cites, quedaven amb elles i mantenen relacions sexuals, que eren gravades d’amagat per després coaccionar-los dient que farien públics els vídeos si no els donaven diners. Els suposats delinqüents van ser detinguts el passat 24 de novembre, després de ser citats a declarar davant d’una comissaria.

Si les víctimes no accedien a les pressions les amenaçaven de mort. Per afegir pressió a les extorsions, els suposats criminals van enviar fotos de persones decapitades, amenaçant els homes i a les seves famílies, expliquen des dels Mossos d’Esquadra.

Dues denúncies per sextorsió

Els Mossos d’Esquadra van poder comprovar que les víctimes havien efectuat els pagaments, amb l’objectiu d’evitar que les imatges fossin difoses a través d’Internet. Una de les víctimes va fer la transferència a través d’una aplicació que connecta el número de telèfon amb un compte bancari i l’altre a través d’un servei d’enviament de diners.

La primera denúncia explica que els extorsionadors van demanar 400 euros, amenaçant de mort la víctima en cas de no fer les transferències econòmiques. Posteriorment, li van reclamar la xifra de 620 euros i, finalment, de 1.000, un import al qual ja s’hauria negat a pagar. Aquesta víctima va rebre fotografies de persones decapitades i amenaces de mort tant per a ell com per a la seva família.

En el segon cas, es van fer tres reclamacions de 500 euros sota l’amenaça de fer públiques les imatges. A més, el van coaccionar dient-li a aquest home que si no acceptava li farien mal a ell i a la seva família. La víctima, un home, finalment va ingressar els diners requerits i va denunciar els fets.

Els arrestats han quedat en llibertat i estan pendents de declarar davant del jutjat de Martorell. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa