Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts els membres d’un grup criminal que explotava dones sexualment
  • CA

La policia espanyola ha detingut a Barcelona cinc persones vinculades, presumptament, a un grup criminal el tràfic de persones. Els detinguts captaven dones a través de les xarxes socials i les enviaven a Qatar, Països Baixos o Austràlia, on eren exposades en diferents locals de prostitució. Segons explica el cos policial, els criminals les oferien unes condicions econòmiques òptimes i entrar dins del sector de la prostitució de luxe. A la llarga, però, cap d’aquestes condicions eren certes i moltes de les víctimes rebien agressions sexuals, robatoris i amenaces per part dels clients.

La policia inicia la investigació a partir d’un correu rebut al mail [email protected], un espai de denúncia ciutadana respecte a aquest tipus de delicte. Els agents van descobrir, doncs, un grup criminal amb seu a Barcelona i Amsterdam. Durant els escorcolls en pisos de la província de Barcelona, la policia ha aconseguit molta documentació relacionada amb els delictes, llibres de comptabilitat i documentació fraudulenta. Al mateix temps, s’ha trobat molt material informàtic i 85 grams de haixixs. Tot plegat ha estat clau per concloure la investigació amb èxit.

Obligades a fer-se passar per turistes o estudiants

Des d’aquestes dues ciutats europees s’activava el procés de recerca i, un cop dins, se’ls realitzava un àlbum fotogràfic. Tot seguit, se les víctimes viatjaven fent-se passar per turistes o estudiants. En alguns casos, fins i tot, la policia explica que se les havia arribat a inscriure en algun curs formatiu per no aixecar sospites.

Agressions i amenaces per voler abandonar el grup

Un cop al destí, les dones eren sotmeses a un control exhaustiu del seu físic, se les obligava a estar disponibles les 24 hores del dia i eren controlades per càmeres de videovigilància en els diferents locals de prostitució on se les explotava. La policia detalla que les condicions en aquests espais eren deplorables. A Qatar, s’allotjaven en hotels reservats només per a elles i rebien el 50% del sou que les havien promès. Alhora, rebien agressions per part dels clients sense rebre cap tipus de protecció per part del país àrab. Les condicions eren igualment dolentes a Amsterdam. El relat policia detalla que les víctimes eren controlades en aquest país per un home constantment i se les amenaçava si decidien deixar el grup.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa