Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut al Raval un dels autors del crim d’Alcàsser
  • CA

Miquel Ricart, un dels autors del crim de les tres nenes d’Alcàsser, ha estat detingut aquesta tarda pels Mossos d’Esquadra mentre es trobava en un narcopis del Raval. Segons informa La Vanguardia, la unitat d’investigació regional de salut pública de Barcelona li anava al darrere des de feia setmanes en una operació conjunta amb la Guàrdia Urbana de Barcelona. Està acusat de dirigir presumptament el narcopis, on els agents van requisar cocaïna i heroïna.

Ricart hauria estat sorprès en un domicili del carrer Aurora i sembla que era un usuari habitual de les parròquies que proporcionen ajuda social a les persones més necessitades a Ciutat Vella. Actualment Ricart no té res a veure amb la imatge mediàtica que es va difondre arran dels esgarrifosos crims ara fa trenta anys.

En llibertat per la doctrina Parot

Ricart va ser condemnat a 170 anys de presó pel segrest, violació i assassinat de tres joves adolescents el novembre de 1992, si bé va només en va complir 21, atès que va quedar en llibertat arran de l’aplicació de la polèmica doctrina Parot. Antonio Anglès, considerat autor material dels fets, va fugir i encara avui es desconeix la seva ubicació, fins i tot, si estaria viu. La seva pista es va perdre després que embarqués en un ferri que aniria en direcció al Regne Unit.

Els cadàvers semienterrats de les noies, Míriam, Desiré i Toñi, van aparèixer en un barranc el gener de 1993, és a dir, dos mesos i mig després d’haver desaparegut una nit mentre feien autoestop camí d’una discoteca de la localitat de Picassent.

Rebombori mediàtic i commoció social

El crim, conegut també com a ‘Cas Alcàsser’, va generar un enorme rebombori mediàtic fins al punt d’esdevenir carnassa per alguns programes televisius de l’època. Sens dubte, un dels episodis més violents de la crònica negra de l’Estat i que més van commocionar la societat a principis de la dècada dels 90.

De fet, fa tot just fa dues setmanes una jutgessa va obrir noves diligències per demanar que es practiquessin noves proves als materials que s’havien trobat al lloc dels fets, aplicant les tècniques d’avui dia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kissmelcul a desembre 20, 2022 | 23:10
    Kissmelcul desembre 20, 2022 | 23:10
    Ara que tots els polítics implicats no podran ser jutjats i les penes rebaixades. Molt bé ! Sociates, sempre protegint la CASTA!
    • Icona del comentari de: Joan a desembre 21, 2022 | 12:48
      Joan desembre 21, 2022 | 12:48
      Millor prevenir que curar: com més educació i pacte, menys codi penal!
  2. Icona del comentari de: T@M a desembre 21, 2022 | 10:22
    T@M desembre 21, 2022 | 10:22
    Assessins, violadors, ionquis, lladres de joies, narcopisos, okupes i demes fauna tots es repleguen al Raval i despres diuen que els casos estan baixant......doni una volteta pel Raval senyors politics....no veuen la realitat de la situació??? i encara us pregunteu perque la gent vol marxar el barri?
  3. Icona del comentari de: Aurora a desembre 21, 2022 | 10:37
    Aurora desembre 21, 2022 | 10:37
    Déu Meu! Catalunya s'ha convertit en el refugi de un munt de delincuentes i assassins. El Raval fa por. Allà hi ha de tot, narcopisos, delincuentes, traficants de drogues i productes robats, a mes de massificació d'immigrants, okupes, bandes de tots tipus. Abandonament i molta brutícia. Pobres veïns de tota la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa