Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut un professor de karate de Barcelona per tocaments a un menor
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 18 de maig un professor de karate per presumptament haver realitzat tocaments a un menor a Barcelona. Els fets van tenir lloc en una escola d’aquesta disciplina esportiva ubicada en el districte de l’Eixample de la capital catalana.

Segons informa Europa Press, l’arrestat té 64 anys i és un professor d’arts marcials que havia estat contractat per part d’aquest centre barceloní per a la realització d’un “servei extern”. Després de rebre la denúncia per aquests presumptes tocaments a un dels alumnes de les instal·lacions, la policia catalana va procedir a detenir l’home com a possible autor d’un delicte d’agressió sexual a un menor d’edat.

Segons expliquen des del centre, l’Esportiu Claret de Barcelona situat al número 333 del carrer de Sicília, la família de l’afectada va presentar una denúncia al centre contra aquest home el passat dimecres 17 de maig, i va ser en aquell moment que el professor va quedar apartat de totes les seves funcions. L’home estava a càrrec d’un grup de menors i un d’adults i, segons afirmen des del Claret, no havien rebut mai cap denúncia prèvia contra ell.

Avui, des del centre han portat el cas davant de Fiscalia i han comunicat a les famílies de la resta de menors els motius pels quals han apartat l’instructor. L’home no ha tornat a trepitjar el recinte des del dia que el centre va ser coneixedor de la denúncia. Des del centre expliquen, també, que es va posar la família a disposició del servei extern dels Missioners Claretians -entitat responsable del centre esportiu- de prevenció i atenció a possibles afectats. Un servei que dirigeix el jurista Xavier Puigdollers.

Dues denúncies per abusos al col·legi Jesuïtes de Casp

Precisament, aquest mateix dijous s’ha fet públic que dos exalumnes del col·legi Jesuïtes de Casp han presentat una denúncia pels abusos sexuals que haurien patit per part del sacerdot Francesc Roma durant els anys vuitanta. Segons informa El Periódico, el religiós hauria utilitzat les sessions de tutoria per fer-los entrar, asseure’ls a la falda i fer-los tocaments per sobre de la roba. Aquestes carícies haurien arribat fins als genitals. En un dels casos, la víctima explica que va presentar una denúncia el 2016 als Mossos d’Esquadra, tot i que es tractava d’uns fets ja prescrits.

El mateix diari també recull que fonts de l’organització jesuïta constaten conductes “inapropiades” per part del sacerdot, però sostenen que no els consta cap denúncia formal. Roma va compartir claustre amb un altre sacerdot, Francesc Peris, que també està acusat de presumptes abusos sexuals, segons va destapar ‘El País’. Aquesta mateixa setmana, més de 200 exalumnes de l’escola exigien a través d’una carta una condemna pública per part de la institució per aquests fets, que s’haurien comès, primer, a l’escola barcelonina, i després, a Bolívia, on Peris hauria estat traslladat després dels primers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa