Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut per estafar més de 100.000 euros en targetes client durant Nadal

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un jove de 24 anys acusat d’estafar més de 100.000 euros a través de targetes client durant la campanya de Nadal. L’arrestat va fer suposadament fins a 87 operacions de compra de productes d’alta tecnologia, segons la policia espanyola. Aquest cos policial estima que hi ha al voltant d’una trentena de persones afectades per aquest frau arreu de l’Estat espanyol.

La investigació es va iniciar a finals de l’any 2021, a partir de les denúncies d’un centre comercial que va detectar diversos càrrecs fraudulents amb l’ús de targetes client. La Policia Nacional va determinar aleshores que el responsable de l’estafa utilitzava tècniques de phishing basades en l’enviament massiu de correus electrònics en els quals sol·licitava dades confidencials de les víctimes.

Amb aquesta informació personal, l’estafador obtenia accés als seus comptes d’usuari al portal web d’un reconegut comerç. Després, tramitava compres de mòbils d’última generació, que s’entregaven a domicilis de la província de Barcelona. Com el càrrec fraudulent es feia amb les targetes del propi comerç, les víctimes no detectaven l’engany fins un mes després, quan carregaven l’import al seu compte bancari.

Un cop detectat el frau, els agents han pogut aturar “nombroses operacions” amb les quals han evitat una estafa superior a 60.000 euros, segons ha informat la Policia Nacional aquest divendres en un comunicat.

El pishing és una tècnica on el delinqüent fa servir la tecnologia per estafar. En aquest cas, envia un correu electrònic a la víctima, fent-se passar per qui no és (una xarxa social, un banc, una institució pública, un organisme internacional, una empresa, una companyia), amb l’objectiu de sostraure-li informació confidencial, com el número de targeta bancària, així com les seves credencials, per tal de realitzar compres a càrrec seu. Per això adjunten arxius amb virus o enllaços que automàticament corrompen el dispositiu de la víctima i el ciberdelinqüent accedeix a tota la informació confidencial.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juan Carlos Fernández Pérez a gener 16, 2022 | 07:38
    Juan Carlos Fernández Pérez gener 16, 2022 | 07:38
    Gracias a la policía, buen trabajo El spam del correo, lo llenan con correos de fraude, sobre todo los binccon

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa