Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen un home a l’Eixample per portar grans quantitats d’èxtasi líquid
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut aquesta setmana un home al districte de l’Eixample que portava grans quantitats d’èxtasi líquid a sobre. En concret, l’arrest es va produir dijous i l’implicat va quedar acusat com a autor d’un delicte contra la salut pública.

Segons la informació facilitada pel cos policial barceloní a través d’una publicació a les xarxes socials, l’home detingut portava a sobre en el moment de l’arrest una quantitat d’èxtasi líquid gairebé 60 vegades superior a la que es considera apta per a consum personal. Cal recordar que aquest tipus de substància estupefaent és una de les drogues que es relacionen directament amb casos de submissió química. Aquesta pràctica consisteix en l’anul·lació de la voluntat de la víctima mitjançant l’administració de fàrmacs, drogues o qualsevol altra substància natural o química amb la voluntat de cometre un delicte, majoritàriament contra la llibertat sexual.

Campanya preventiva per la submissió química

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ja va iniciar el passat estiu una campanya de divulgació per prevenir els riscos de la submissió química en col·laboració amb el sector de l’oci nocturn i la restauració. La iniciativa es va acordar en el marc d’una comissió municipal de seguretat i va comptar amb el suport dels partits que conformen l’executiu barceloní i del grup municipal de Junts per Barcelona.

Les darreres dades recollides pels Mossos d’Esquadra indiquen que durant el 2021 i fins al 12 de juny del 2022 es van recollir un total de 288 casos de possible submissió química amb Barcelona com a principal escenari, ja que se’n van registrar concretament 72 episodis. Per altra banda, l’Hospital Clínic de Barcelona, un dels centres de referència en aquest àmbit, va atendre l’any 2021 prop de 500 persones, la majoria dones, víctimes de la violència sexual. Un 31,4% de les quals comeses sota la submissió química de la víctima.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa