Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguda una jove de 22 anys per ciberassetjar l’actriu Candela Peña
  • CA

La Policia Nacional ha detingut una jove de 22 anys a Barcelona per assetjar a través d’internet la coneguda actriu Candela Peña i la seva família. Hauria creat més de 20 perfils falsos en xarxes socials com Twitter o Instagram per enviar-li “milers de missatges” d’amor i odi i també d’admiració i decepció indistintament, fins al punt d’arribar a amenaçar-la de mort.

El clímax d’aquest ciberassetjament, que es va allargar 8 mesos, va arribar quan els missatges es van començar a adreçar al fill de 10 anys de l’actriu. “Et juro que el mato” o “Morirà aviat el teu fill, filla de puta” són algunes de les amenaces que li va enviar, una d’elles acompanyada d’una foto on se la veia amb el menor en braços. Una “situació encara més angoixosa” per la víctima, reconeix la Policia Nacional.

Peña va fer pública la situació que vivia al seu perfil d’Instagram i va rebre el suport de molts dels seus seguidors. Però alhora va interposar una denúncia a la policia, que va donar peu a l’inici de la investigació. Va aportar més de 40 pàgines de proves incriminatories, bàsicament captures de pantalla de les ofenses rebudes per xarxes socials. Així mateix, va expressar que no només estava preocupada sinó que temia patir alguna agressió física, ella o la seva família. 

Una de les amenaces rebudes per Candela Peña / Policia Nacional

Un cop la policia va obtenir permís judicial, va aconseguir identificar la presumpta autora de les amenaces a partir de les dades dels comptes falsos que usava a les xarxes socials. La jove resideix a la província de Barcelona, indica el cos en un comunicat aquest dimecres. En ser arrestada a casa, els agents han corroborat in situ com la jove controlava i vigilava els moviments de la víctima i “sabia on era i què feia a cada moment”.

Una de les amenaces rebudes per Candela Peña / Policia Nacional

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa