Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen els responsables de l’onada de robatoris en comerços de Sants
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones com a presumptes autors de gairebé una desena de robatoris en comerços dels districtes barcelonins de Sants-Montjuïc i de les Corts. Els arrestats són dos homes de 23 i 39 anys amb un llarg historial delictiu que resideixen en un local ocupat molt pròxim a la zona on van tenir lloc els incidents.

Segons la informació facilitada per la policia catalana, els dos implicats van ser detinguts la matinada del passat 29 de novembre, quan un veí de la zona va alertar les autoritats que s’estava produint un robatori en un establiment ubicat a la Rambla de Brasil. En personar-se al lloc dels fets, els agents van trobar-se amb un dels dos lladres encara dins del local, amagat darrere duna nevera, i amb l’altre als voltants del comerç i van procedir a la seva detenció.

La sorpresa, però, va arribar unes hores més tard, quan diversos establiments de la zona van alertar les autoritats que també havien patit saquejos durant aquella mateixa nit. Tots els robatoris tenien el mateix modus operandi, que consistia en el forçament de les finestres exteriors o dels accessos, i això va fer sospitar els policies que els autors podrien ser els dos lladres detinguts in fraganti. La visualització de càmeres de seguretat dels comerços afectats va acabar de confirmar als investigadors que els implicats eren els mateixos.

Antecedents i ocupació conflictiva

Es dona la circumstància que els dos detinguts compten amb 17 i 35 antecedents en el seu historial delictiu, dels quals gairebé una vintena corresponen només a aquest any. A més, els dos homes estan instal·lats en un local ocupat del districte que causa nombroses queixes i que pel seu modus vivendi contribueixen a augmentar la percepció d’inseguretat a veïns i comerciants de la zona. Després de passar a disposició judicial, els arrestats van ser posats en llibertat amb càrrecs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa