Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desapareix un home de 56 anys a la Vall d’Hebron
  • CA

Nova desaparició d’una persona a Barcelona que els Mossos d’Esquadra miren de resoldre. La policia catalana ha fet una crida a les xarxes socials per trobar un home de 56 anys que va desaparèixer el 18 de juliol a la Vall d’Hebron. Es diu Josep i fa 1,80 m d’alçada, té pocs cabells i els que té pels costats són blancs, segons la descripció de la fotografia. El dia que va desaparèixer portava una samarreta de color negre, pantalons grisos i sabatilles negres. Els Mossos també detallen que l’home porta gases al coll per unes cures per cremades i avisen que podria estar desorientat.

El 98,9% dels casos de desaparició es resolen

El del Josep és un més dels molts casos que investiguen els Mossos durant l’any. De fet, segons dades del 2021, el 98,9% dels casos de desaparició van ser resolts per la policia catalana. Resolts vol dir que es va trobar la persona, sana i estàlvia, sense vida o que voluntàriament havia decidit no ser localitzada pels familiars.

I l’1% restant? “No vol dir que se’ls hagi empassat la terra, poden donar-se casosn tripulant d’un vaixell siri que hagi baixa i no vulgui tornar perquè vol fugir del seu país. Es posa la denúncia, perquè aquella persona ha desaparegut, però no sabrem mai on és. Per tant, l’1% de casos no resolts és molt relatiu”, explicava en un reportatge del TOT Barcelona la caporala Laura Villanueva, responsable de l’Oficina d’Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra.

Quan es presenta una denúncia per desaparició, un equip especialitzat de Mossos recullen la informació i valoren i analitzen de forma individual el cas, de manera que l’operativa s’adapta a les característiques de la desaparició. De fet, les primeres gestions urgents les fa la comissaria comprovant bases de dades d’hotels, accidents i hospitals. I si això no dona fruits, és quan comença la cerca activa de la persona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa