Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Troben l’home de 82 anys desaparegut a l’Eixample
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest dimarts que l’home de 82 anys desaparegut a l’Eixample ha estat finalment trobat sa i estalvi. La policia catalana havia fet avui una nova crida a través de les xarxes socials per localitzar l’avi, que es diu Jordi i que portava en parador desconegut des d’aquest dimarts, 5 de juliol.

L’home es podria haver desorientat

Els Mossos han detallat que es va predre la pista del Jordi a la Nova Esquerra de l’Eixample, al límit amb les Corts. El dia de la desaparició duia un pantaló de xandall gris fosc i una samarreta de màniga curta de color gris. També duia una crossa que l’ajuda a caminar i podria estar desorientat.

Gairebé sempre els troben

El 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa, expliquen els Mossos. Ara bé, la policia catalana insisteix que quan desapareix algun familiar o amic, cal ser prudents a l’hora de difondre-ho a les xarxes socials i és millor esperar al consell policial. Per què? “Abans que parlin amb nosaltres, perquè si no, perdem el control de la informació i tenim sorpreses. Malauradament hi ha gent que s’aprofita de la vulnerabilitat de les persones i empitjoren el seu estat emocional”, explicava al TOT Barcelona la caporala Laura Villanueva, responsable de l’Oficina d’Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra, en un reportatge sobre desaparicions.

En el cas dels menors, els procediments solen ser diferents, perquè entre altres coses, no existeix la voluntarietat de la desaparició com sí que passa en el cas dels adults. Quan un adult es localitzat, té el dret a que no es comuniqui la seva ubicació a familiars si desitja trencar amb la seva vida anterior. Si es tracta d’un menor, és retornat amb la seva família.

Per altra banda, els Mossos mai no donen per tancada una investigació d’un desaparegut, per molt que hagi passat un període llarg de temps sense pistes, el seu expedient roman obert de forma indefinida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa