Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Busquen un exmilitar d’Horta per difondre dades de la víctima de la Manada
  • CA

Un jutjat de Barcelona ha hagut de dictar ordre de cerca i captura contra l’home acusat de difondre dades personals de la noia víctima de la ‘manada’, el controvertit cas de violació en grup als Sanfermines de 2017 a Pamplona. Aquest dimecres l’individu no s’ha presentat al judici on s’enfronta a fins a 3 anys de presó i la titular del jutjat penal número 1 n’ha requerit la detenció i empresonament, segons informa ACN.

Segons Fiscalia i les acusacions particular i popular, l’acusat hauria publicat en un fòrum digital el nom, cognom, DNI, data de naixement, lloc de residència, universitat on estudia i una foto de la jove violada. Es tracta d’un exmilitar d’uns 40 anys, veí d’Horta-Guinardó i amb antecedents delictius. A més de la privació de llibertat, podria haver de pagar 6.000 euros de multa i 5.000 d’indemnització pels delictes de revelació de secrets i contra la integritat moral. L’advocat que el representava demanava l’absolució però ara ha renunciat a seguir-lo defensant.

Durant la fase d’instrucció del cas, el processat va dir que només va penjar a internet una captura de pantalla feta d’una altra web on ja havia estat feta pública abans la informació de la víctima. Per pujar la imatge va aprofitar-se del wifi d’una veïna. El judici ha quedat suspès sense nova data.

El cas de ‘la manada’ va despertar una onada de solidaritat arreu de l’Estat i va motivar nombroses manifestacions feministes. Un grup de cinc homes van violar una noia de 18 anys a la festa popular navarresa i van gravar en vídeo l’agressió. Un era Guàrdia Civil i un altre, militar. Durant el judici van aflorar converses prèvies per Whatsapp en què els atacants planejaven assaltar una noia aquella nit com a diversió.

El desembre de 2018 el Tribunal Superior de Navarra els va condemnar per abús sexual continuat i no per violació, perquè tres dels jutges de la Sala no veien provat l’ús de la violència. Tot i que mig any –i moltes protestes– després el Suprem va elevar la pena de presó de 9 a 15 anys en considerar que l’acte eren realment 10 violacions i no una de sola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa