Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | Cau un altre arbre de grans dimensions, ara a Santa Madrona
  • CA

Ensurt al portal de Santa Madrona aquest matí. Cap a dos quarts d’onze del matí, un arbre de grans dimensions s’has desplomat i ha caigut sobre un carretó elèctric dels serveis municipals de neteja de la ciutat. És el segon arbre que cau en dos dies, ja que aquest dimarts va caure un altre arbre de grans dimensions al carrer d’Aragó, que va obligar a tallar el trànsit. L’arbre es va partir de soca-rel, i per sort no va causar ferits.

L’arbre cau sobre un carretó de la neteja

En el cas d’avui tampoc, ja que el conductor del carretó ha sortit il•lès, però els serveix d’emergència han traslladat a un centre sanitari una dona que ha patit un atac d’angoixa, segons han explicat fonts de Junts per Barcelona. De fet, la consellera municipal de Junts a Ciutat Vella, Maria Chacón, s’ha traslladat al lloc de l’incident.

Un arbre ha caigut al portal de Santa Madrona JxBCN
Un arbre ha caigut al portal de Santa Madrona JxBCN

De fet, Junts per Barcelona ja va registrar ahir un prec al ple arran de la caiguda de l’arbre al carrer Aragó. La intenció és avaluar si la reiterada caiguda d’arbres a la ciutat està relacionada “amb la gestió del verd i els nous criteris de poda del Govern Colau-Collboni”, diu el prec. El text, segons ha comunicat el partit, exigeix conèixer les causes de la caiguda de l’arbre al carrer d’Aragó, si hi ha més exemplars en risc, i es pregunta “si tot plegat està relacionat amb la “renaturalització” que ha imposat l’executiu de comuns i socialistes”.

Segons el web de l’Ajuntament, la gestió de l’arbrat al carrer posa l’accent en la “supervisió de la qualitat, diversifica gradualment el percentatge de cada espècie present a la ciutat” (per evitar el predomini històric del plàtan, entre d’altres) i introdueix progressivament noves especies que s’adaptin millor a les condicions pel medi urbà. Als carrers de Barcelona hi ha plantades més de 150 espècies i cultivars d’arbres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa