Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau un grup criminal clau per fer plantacions extensives de marihuana
  • CA

Nou cop policial al negoci de la marihuana a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra i la policia local del Prat de Llobregat han desmantellat un grup criminal que subministrava esqueixos de marihuana de gran qualitat a altres cultivadors per iniciar plantacions extensives. En un comunicat, la policia ha certificat la detenció de vuit homes i han decomissat 425 plantes i 8.016 empelts, I d’entre aquests vuit, un home era clau.

Es traacta del titular d’una botiga especialitzada en productes per cultivar cànnabis, i se’l considera un dels subministradors d’esqueixos de marihuana més importants de l’àrea metropolitana. A més, els detinguts també van manipular les instal·lacions elèctriques per connectar-se fraudulentament a la xarxa. A tots ells se’ls acusa de delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal, tinença d’armes i defraudació de fluid elèctric.

Durant l’escorcolla també s’ha localitzat una arma de foc, una defensa elèctrica, una defensa extensible, diners en efectiu i una plantació de marihuana. Els Mossos consideren que s’ha pogut fer un cop important al subministrament d’esqueixos i plantes mare, que són els que possibiliten les nombroses plantacions de marihuana que actualment hi ha a Catalunya.

Barcelona és líder a la Unió Europa (UE) en consum de marihuana, segons l’anàlisi de les aigües residuals. Tant és l’ús d’aquesta droga que triplica els valors de la segona ciutat, Amsterdam (Països Baixos). Els divendres i els dissabtes són els dies predilectes dels residents a la capital, mentre que els dimarts i dijous és quan es registren els indicadors més baixos. Després de Barcelona i Amsterdam, les ciutats on es detecten presències notables d’aquesta substància són Ljubljana (Eslovènia), Zagreb (Croàcia), Karlovy Vary (República Txeca) i París (França). De totes maneres, el cànnabis no és la droga més consumida a la capital catalana, sinó que ho és la cocaïna.

Per altra banda, Catalunya es consolida com un gran focus del tràfic de marihuana. Els Mossos d’Esquadra van desarticular una mitjana de 12 plantacions de marihuana cada setmana durant el 2021, una xifra que situa Catalunya com “l’epicentre del mercat il·legal de marihuana a Europa”. En total, es van fer 662 actuacions, el doble que l’any 2020, en què es van decomissar 8,9 tones de plantes, segons consta en el balanç del 2021 de la lluita contra el cultiu i el tràfic de marihuana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa