Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Busquen un nen de 5 anys desaparegut a Barcelona fa 23 dies
  • CA

Els Mossos d’Esquadra busquen un nen de cinc anys desaparegut a Barcelona el passat 6 de maig després que el pare del menor presentés una denúncia davant la policia catalana, explicant que la parella està en procés de separació. Els Mossos investiguen el cas com un presumpte cas de sostracció del menor per part de la mare, és a dir, que la dona hauria violat els acords de custòdia del menor i se l’hauria endut sense el permís de l’altre progenitor.

Les xarxes socials, des del perfil Alerta Desaparecidos, va difondre la imatge del nen, Bastian Riera Trindade, que fa aproximadament 1,10 metres d’alçada, és de complexió prima i té els ulls i el cabell castanys. De fet, aquest perfil parla de “segrest parental”, de fet, la hipòtesi policial que té més força. Un fet que d’altra banda dona tranquil·litat sobre l’estat del menor desaparegut després de 23 dies.

Protocol quan desapareix un menor

Durant el 2021 la policia catalana va tramitar i investigar 274 denúncies per desaparició a Barcelona. El 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. Ara bé, no és el mateix protocol si desapareix un adult que si és un menor. Si en el cas d’un adult les primeres 24h són relatives, en el cas d’un menut són clau.

Però cal difondre de seguida una crida a xarxes? Els Mossos d’Esquadra aconsellen esperar abans de llançar a les xarxes socials una crida per localitzar una persona desapareguda. “Abans que parlin amb nosaltres, perquè si no, perdem el control de la informació i tenim sorpreses. Malauradament hi ha gent que s’aprofita de la vulnerabilitat de les persones i empitjoren el seu estat emocional”, explica la caporala Laura Villanueva, responsable de l’Oficina d’Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa