Polèmica per possible discriminació en un bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Una dona en cadira de rodes ha denunciat que una conductora de la línia V29 no la va deixar pujar perquè el transport ja anava ple i malgrat que les persones amb mobilitat reduïda tenen places especialment reservades.

Segons informa Betevé, els fets haurien tingut lloc dimecres a la parada de Fabra i Puig – Meridiana cap a les nou del vespre. En arribar el bus a l’aturada, l’afectada va sol·licitar a la conductora d’aquest que li obrís la porta i desplegués la rampa per poder accedir al vehicle.

En comprovar que la gent que esperava a la parada continuava pujant a l’interior i que les portes no s’obrien, la dona es va estranyar i va poder comprovar com el bus anava emplenant-se sense que es respectessin les places especialment reservades per persones amb mobilitat reduïda. Un cop el transport ja era ple, la conductora es va adreçar a l’afectada i li va comunicar que havia d’esperar un altre bus perquè en aquest ja no hi havia lloc.

L’afectada ha decidit denunciar la situació a través de la plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona i també ha presentat denúncia formal per posar els fets en coneixement de l’Ajuntament de Barcelona i de TMB. “Que part de la ciutadania pateixi discafòbia i ens invisibilitzi no justifica que l’administració pública sigui la primera a permetre-ho i a llençar la primera pedra”, apuntaven al respecte des de la plataforma en un missatge a través de les xarxes socials on demanaven a les autoritats explicacions sobre el protocol que es va servir en aquests casos.

Sense les condicions mínimes

Fonts de TMB recollides pel mateix mitjà confirmen que no es va permetre l’accés a la dona en cadira de rodes perquè el bus ja anava ple, una circumstància que feia impossible que l’afectada pogués viatjar amb les mínimes condicions de seguretat necessàries.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a agost 12, 2022 | 14:39
  Ricard agost 12, 2022 | 14:39
  Cal agrair la "proesa" a la gent que va pujar apressada, sense parar a prioritzar a la persona ignorada. La conductora ja deu està tipa dels mocs amb que la deuen obsequiar massa viatgers que s'incomoden a la mínima.
  • Icona del comentari de: Para el carro a agost 13, 2022 | 09:47
   Para el carro agost 13, 2022 | 09:47
   Estalvia't la demagogia, carrincló. La gent puja pel davant i no pot obrir ni activar la porta del mig que és la que té la plataforma. Això només ho pot fer la conductora, i aquesta va decidir que no quedava espai per pujar i assegurar una cadira.
   • Icona del comentari de: Ricard a agost 13, 2022 | 10:34
    Ricard agost 13, 2022 | 10:34
    La gent puja pel davant i pel mig. Jo no hi era. Vostè sembla que sí. Carrincló? Demagog? Renoi, quanta fatxenderia.
 2. Icona del comentari de: De vegades toca esperar a agost 13, 2022 | 09:41
  De vegades toca esperar agost 13, 2022 | 09:41
  Si anava ple doncs res a dir. Anar en cadira de rodes no vol dir que el teu temps sigui més important que el de la resta. Al final hi ha gent que per patir algun impediment es creuen sempre amb dret a passar per sobre dels altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa