Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bloquegen l’entrada del Hard Rock Barcelona: “No juguem, aturem Hard Rock”
  • CA

Una trentena de persones han protagonitzat aquest dissabte a la tarda una acció a Barcelona en protesta pel macroprojecte que la companyia Hard Rock vol desenvolupar al Camp de Tarragona. Els manifestants han bloquejat l’entrada del Hard Rock Cafè de la capital catalana sota el lema ‘No juguem, aturem Hard Rock’ i també han aconseguit accedir a l’interior de l’establiment, on han enganxat pancartes.

La concentració -en la qual s’han repartit pamflets explicant perquè s’oposen al macroprojecte hoteler i d’oci que la companyia Hard Rock vol dur a terme i que s’ha desbloquejat amb l’acord per als pressupostos catalans- ha comptat amb el suport d’altres organitzacions com Esquerra Independentista, l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT), Zeroport, Ecologistes en Acció i altres moviments socials i ecologistes de Barcelona.

Protestes en contra de l’ampliació del Prat

Cal recordar que també els detractors de l’ampliació de l’aeroport del Prat ja van anunciar aquest dimecres la convocatòria de noves mobilitzacions després de confirmar-se l’acord de pressupostos signat per PSC i ERC. Segons els activistes, ERC ha cedit a totes les peticions dels socialistes i critiquen els eufemismes del pacte. “No ens enganyem, ‘modernitzar’ i ‘guanyar capacitat’ vol dir ampliar”, diu l’entitat respecte al redactat final amb què Pere Aragonès i Salvador Illa han materialitzat l’acord que permetrà tirar endavant el pressupost de la Generalitat.

Tanmateix, els activistes van més enllà i critiquen amb duresa que els dos partits tinguin “la vergonya d’apel·lar a la normativa ambiental europea, quan des de fa anys al Delta s’incompleixen les directrius i encara no s’han fet les compensacions pendents de l’anterior ampliació”. Zeroport no amaga, doncs, la decepció d’aquesta decisió -que des d’ERC justifiquen fruit de la “responsabilitat de govern”- i enumeren un cop més, els efectes que, segons ells, tindria una ampliació: “Ja sigui amb canvi de configuració d’ús de les pistes, noves terminals, pistes o accessos ferroviaris, hi haurà impacte ambiental, emissions, pèrdua de biodiversitat i destrucció dels aqüífers”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa