Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona concentra el 40% dels avisos al 112 per incidents el Cap d’Any
  • CA

L’allau de trucades als afectius d’emergències per possibles incidents són un clàssic de cada Cap d’Any. El telèfon d’emergències 112 ha rebut enguany en total 4.883 avisos de ciutadans d’arreu del territori català durant la nit on s’ha donat la benvinguda a l’any 2023 i fins a les nou del matí d’aquest diumenge. Això suposa un increment de prop del 45,5% respecte a les dades registrades durant la mateixa nit de l’any passat.

Segons ha informat aquest diumenge a primera hora del matí el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya a través d’una publicació a les xarxes socials, la majoria de les trucades que han rebut els efectius d’emergències a través del 112 han tingut lloc aquest any a Barcelona. En concret, la capital catalana ha concentrat gairebé el 40% dels avisos al telèfon d’emergències amb un total de 1.823 trucades.

La següent ciutat catalana on s’han realitzat més avisos per possibles incidents durant aquest Cap d’Any ha estat l’Hospitalet de Llobregat, que es queda molt lluny de les xifres de Barcelona amb només 227 trucades. El tercer i el quart municipi en aquest particular rànquing són Badalona (166) i Terrassa (146).

Assistència sanitària i possibles agressions

Segons les dades del balanç fetes públiques per les autoritats, el 28,9% de les trucades a emergències han estat per demanar assistència sanitària; seguit del 19,7% per alertar d’agressions; un 16,6% per actuacions incíviques i un 11,4% per problemes de seguretat. El 5,7% ha estat per alertar d’incendis i rescats de persones i només un 5,4% han estat per robatoris. La franja horària en la qual s’han rebut més trucades per incidents vinculats a la celebració de Cap d’Any ha estat entre les tres de la matinada i les sis del matí d’aquest diumenge. L’hora de més trucades ha estat les cinc de la matinada amb 512 trucades a tot el territori català, seguida de les tres de la matinada amb 490 trucades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa