Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Intervenen una associació cannàbica de Sant Gervasi per activitat il·legal

Una operació conjunta de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra ha permès desmantellar aquest dimecres una associació cannàbica del barri de Sant Gervasi-Galvany, al districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi, que realitzava una activitat il·legal que sobrepassava la llicència que tenia en regla.

Segons la informació facilitada pel cos policial barceloní en una publicació a través de les xarxes socials, aquest local de Sant Gervasi-Galvany es dedicava a la venda de substàncies estupefaents sota l’aparença d’una associació cannàbica comú. En aquest sentit, l’operatiu conjunt dels dos cossos policials ha pogut constatar aquesta activitat il·legal que tenia lloc a l’interior de l’establiment.

La intervenció policial ha culminat amb la detenció d’una persona com a màxim responsable del negoci i amb la identificació de fins a set persones més per la seva possible implicació en aquesta activitat il·legal. L’operatiu també ha permès comissar diverses quantitats de diferents substàncies estupefaents, així com una bàscula i estris de precisió.

Creix un 70% la confiscació d’armes blanques

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha confiscat aquest 2022 un 70% més d’objectes contundents o armes blanques que fa tres anys. Així ho ha confirmat aquesta setmana el cap del cos policial barceloní, l’Intendent Major Pedro Velázquez, que assegura que des del passat mes de gener s’han comissat prop de 1.720 objectes d’aquest tipus a la capital catalana.

En una entrevista aquest dimarts al programa Cafè d’Idees de RTVE, Velázquez remarcava que, malgrat que els fets delictius han disminuït un 16% respecte a les dades registrades l’any 2019, sí que s’ha detectat enguany un augment en les agressions per arma blanca. “No estem parlant de xifres importants, però és cert que no podem minimitzar la gravetat que té aquest fet i l’alarma que causa”, insistia.

El màxim dirigent del cos policial situava l’ús d’arma blanca en l’àmbit d‘oci nocturn no reglat, quan hi ha aglomeracions de persones i en horari nocturn. Per això, defensa l’ús de detectors de metalls per part dels agents de la Guàrdia Urbana i remarca la importància de la prevenció que es fa des d’aquest cos policial i des dels Mossos d’Esquadra mitjançant la confiscació d’objectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa