Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Creix un 70% la confiscació d’armes blanques a Barcelona en només tres anys
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha confiscat aquest 2022 un 70% més d’objectes contundents o armes blanques que fa tres anys. Així ho ha confirmat aquest dimarts el cap del cos policial barceloní, l’Intendent Major Pedro Velázquez, que ha assegurat que des del passat mes de gener s’han comissat prop de 1.720 objectes d’aquest tipus a la capital catalana.

En una entrevista al programa Cafè d’Idees de RTVE, Velázquez ha remarcat que, malgrat que els fets delictius han disminuït un 16% respecte a les dades registrades l’any 2019, sí que s’ha detectat enguany un augment en les agressions per arma blanca. “No estem parlant de xifres importants, però és cert que no podem minimitzar la gravetat que té aquest fet i l’alarma que causa”, ha insistit.

El màxim dirigent del cos policial ha situat l’ús d’arma blanca en l’àmbit d‘oci nocturn no reglat, quan hi ha aglomeracions de persones i en horari nocturn. Per això, ha defensat l’ús de detectors de metalls per part dels agents de la Guàrdia Urbana i ha remarcat la prevenció que es fa des d’aquest cos policial i des dels Mossos d’Esquadra mitjançant la confiscació d’objectes.

Preocupació pel repunt de l’heroïna al Raval

Sobre la situació que viu actualment el barri del Raval, Velázquez ha reconegut que s’ha agreujat el consum de droga a la via pública i ha apuntat que des de fa trenta dies la Guàrdia Urbana està intensificant les actuacions en aquest barri, realitzant més de 160 intervencions de decomisos de droga a persones que estaven consumint substàncies estupefaents al carrer, principalment heroïna. En aquest sentit, el cap de la Urbana no ha amagat la seva preocupació per aquest fenomen, però ha assegurat que es tracta d’un consum “molt minoritari” que es troba molt lluny de les xifres que registraven als anys vuitanta i que està concentrat en una zona molt concreta de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa