Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alliberada una dona segrestada i violada en un pis a Nou Barris
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han alliberat una dona que es trobava segrestada en un pis a Nou Barris, i que a més, havia estat víctima d’una violació. La policia va detenir la matinada de dilluns un home responsable dels fets, acusat presumptament de retenir il·legalment la dona i violar-la. Segons ha publicat ‘El País’ i han confirmats fonts policials, la víctima va explicar que des del 22 de juny estava tancada en un pis per prostituir-se, però que l’home que la custodiava l’havia agredida sexualment,

L’home nega haver-la violat

La dona està sent atesa pels serveis socials de la ciutat. El detingut, de 49 anys, era al domicili en el moment de l’actuació policial i va declarar que només havien tingut una discussió. La baralla es va produir perquè, segons la víctima, va demanar sortir al carrer i ell s’hi va negar. La investigació segueix oberta pels Mossos d’Esquadra i no es descarten més detencions.

De fet, van ser els veïns del passeig de Fabra i Puig els que van alertar de la situació i van trucar al 112 perquè sentien una dona cridar, molt nerviosa, en uns baixos del bloc de pisos. En arribar una patrulla al domicili, la dona va explicar que feia dies que estava retinguda, custodiada per un home que no la deixava sortir i que amb prou feines li donaven menjar, i a més, l’havia violada.

La dona tampoc no gosava denunciar l’agressió sexual pel fet de prostituir-se. De fet, l’home que la retenia volia mantenir relacions sexuals sense pagar. Ella s’hi va negar, però, tenint en compte l’actitud agressiva de l’home, segons va explicar als Mossos, va acabar accedint-hi en contra de la seva voluntat.

Gairebé 500 víctimes de violència sexual a l’any

L’Hospital Clínic va atendre l’any 2021 un total de 468 víctimes d’agressions sexuals, la majoria a l’Àrea d’Urgències. Segons dades de l’hospital, que és referència a Barcelona en aquesta atenció, el 90 % de les víctimes són dones i, en la meitat dels casos, l’agressor era una persona coneguda. Per edats, el 46 % de les agressions van ser a dones joves d’entre 16 i 25 anys, i el 5,4 % d’elles eren menors d’edat (16 i 17 anys).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa