Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Per què algunes zones de Barcelona fan olor de gas o benzina?
  • CA

Segons han informat els Bombers de Barcelona, una fuita de nafta a la zona de Tarragona, ja controlada, en alguns punts de la ciutat “també s’estan produint olors de gas o a benzina”. Al mateix tuit, els apagafocs asseguren que, segons Protecció Civil, aquest episodi d’olors “es pot allargar fins demà”.

Segons Protecció Civil, la fuita de nafta -un líquid que no és tòxic semblant a la benzina- de l’empresa ASESA s’ha produït de matinada, tot i que no ha acabat sortint a l’exterior. La fuita “ha quedat retinguda amb els sistemes de seguretat i els servidors d’autoprotecció de la planta”, segons informa el Servei d’Emergències de la Generalitat de Catalunya. Per tal de minimitzar l’efecte que pot provocar aquesta incidència, Protecció Civil ha posat en marxa el pla d’emergències químiques, conegut com a ‘Plaseqta’, per “fer-ne seguiment i està en contacte permanent amb l’empresa”.

Durant la tarda d’aquest dilluns, els especialistes estan procedint al transvasament del producte, que no és perillós, però que pot comportar episodis de males olors perceptibles a l’exterior. A més, segons ha explicat el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, a Tarragona Ràdio, “un canvi en el vent podria fer més notable aquestes olors” en diferents punts del territori català.

Sense perill

Sempre que apareix una fuita es produeix una situació de tensió entre la població que viu al voltant. Ara, tot i que les olors han arribat a Barcelona, les autoritats insisteixen en el fet que la nafta no és una substància tòxica per les persones i que en les properes hores marxarà qualsevol olor que es produeix fruit d’aquest incident al sud de Tarragona. Barcelona ha patit darrerament altres casos de fuites que han alterat la vida pública, si bé cap d’aquestes ha sigut de les mateixes característiques que la de la fàbrica tarragonina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa