Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen una agressió sexual i una pallissa a una noia de 19 anys
  • CA

Una noia de 19 anys ha estat agredida sexualment i colpejada a la zona del passeig marítim de la Mar Bella, al districte de Sant Martí, segons ha avançat El Caso i ha confirmat el Tot Barcelona de fonts policials, que no concreten l’edat de la noia però sí que és major d’edat. L’avís a la Guàrdia Urbana l’haurien donat dues noies cap a les 4 de la matinada, en localitzar la jove, desorientada i amb ferides, per aquesta zona de la Mar Bella.

Violació i pallisa

La noia, segons relata El Caso, presenta contusions importants a la zona de la cara, amb trencament de nas i de mandíbula, i ara està essent atesa a l’Hospital Clínic i no es pateix per la seva vida. De moment no hi ha detinguts, però s’ha activat el protocol d’agressions sexuals i seran els Mossos d’Esquadra els encarregats de dirigir la investigació a partir d’ara.

9 agressions sexuals a la setmana, la feina del Clínic

L’Hospital Clínic atén cada setmana nou víctimes d’agressions sexuals. Són dades del balanç de 2021, que va sumar 468 persones ateses, la majoria dones, que van ser tractades pel servei d’urgències. Cada mes són 39 pacients que han de visitar aquest hospital perquè un home ha abusat sexualment d’elles. També dona altres dades del perfil dels agressors: El 100% dels agressors van ser homes i aproximadament en el 50% dels casos coneguts per les víctimes. I l’edat està entre els 16 i els 25 anys.

Més vigilància i itineraris segurs

De fet, la Guàrdia Urbana té previst un dispositiu especial d’estiu, en el qual tindrà un pes rellevant la intensificació de la vigilància en zones conflictives com la zona litoral de Ciutat Vella, a Marina-Almogàvers i a Tuset, on hi ha discoteques i locals d’oci i on s’han detectat més agressions sexuals. En aquest sentit, l’Ajuntament també ha anunciat que la Guàrdia Urbana establirà itineraris segurs durant aquest estiu entre les zones d’oci nocturn i les parades de transport públic més properes per prevenir els casos d’agressions sexuals. Tot plegat, amb un increment del 37% de la plantilla nocturna de la policia de la ciutat.

Entre les prioritats del patrullatge policial hi haurà fer parades en zones fosques que, per la localització, falta d’il·luminació o perquè són pocs transitades, poden ser més atractives pels possibles agressors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa