Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Busquen els autors d’un abocament il·legal de fibrociment a Sant Andreu
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona està provant d’identificar i localitzar els autors d’un espectacular abocament il·legal de fibrociment detectat al districte de Sant Andreu. Cal recordar que la presència d’amiant suposa un greu risc per a la salut de les persones quan s’allibera a l’aire i s’inhala per les vies respiratòries.

Segons la informació facilitada pel cos policial barceloní, aquest abocador improvisat va ser localitzat molt a prop del passatge de la Verneda del districte barceloní de Sant Andreu en un dels marges d’un camí de terra, sobre una zona de massa forestal.

La dimensió de l’abocament de fibrociment va obligar els efectius de la Guàrdia Urbana a precintar l’espai i activar el protocol de recollida de materials potencialment perillosos per poder garantir que els residus reben el tractament adequat.

Per ara no han transcendit més detalls sobre quant de temps portava el fibrociment en aquest espai concret, ni les afectacions que hagi pogut provocar en la zona forestal on va ser abandonat. Efectius del cos policial barceloní estan provant d’identificar i localitzar els autors d’aquest abocament, que per ara són desconeguts.

Protocol d’actuació

Cal recordar que les fibres d’amiant són nocives per a la salut. Exposar-s’hi i aspirar-les posa en risc de desenvolupar malaties respiratòries cròniques, inclós un càncer incurable i que escurça l’esperança de vida a un any, el mesotelioma. Les dolències acostumen a aparèixer anys després d’aspirar les restes de la substància perillosa.

Si es detecten residus o trossos a la via pública, la ciutadania ha de posar-se en contacte amb els serveis municipals per tal d’indiciar la ubicació exacta i les característiques dels residus abandonats. Un cop el Centre de Serveis Municipals (CSM) rep l’avís, s’activa un protocol per a la retirada. El primer pas d’aquest procés el duen a terme efectius de la Guàrdia Urbana, que es personen en el lloc per precintar-lo i comprovar la toxicitat de les restes. Una vegada comprovada la zona, els professionals inspeccionen l’espai i el material i s’inicia el procediment de denúncia així com els tràmits necessaris per dur a terme la retirada dels residus abocats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a setembre 09, 2022 | 11:01
    Observador setembre 09, 2022 | 11:01
    Si veieu peces o trossos de fibrociment amuntegats a l'entorn de contenidors d'escombraries heu d'avisar els serveis municipals els quals n'activaran els protocols de recollida. El nostre país com sempre, endarrerit en afers importants, com el desmuntatge de teulades i altres elements de fibrociment, que de fa moltes dècades se'n saben els seus efectes nocius, però, és clar com que no té un efecte immediat sobre la salut humana hi ha gent despreocupada i inconscient que passa de tot d'això. Això sí el nostre país és un crack en augmentar cada temporada el nombre de turistes fins a l'infinit, en els macroprostíbuls més grans d'Europa, en "atraure" mega creuers que no volen en altres llocs d'Europa... Els catalans, notablement els barcelonins, estem ben sonats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa