Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detecten un abocament de fibrociment en un carrer de Sant Martí
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona va localitzar aquest diumenge un abocament de fibrociment al bell mig d’un carrer del districte de Sant Martí. Els agents van precintar el lloc i van alertar els serveis municipals per procedir a la seva retirada amb seguretat.

Segons la informació facilitada pel cos policial barceloní, l’abocament va ser localitzat a primera hora del matí a l’encreuament entre els carrers de Zamora i de Sancho de Ávila del districte de Sant Martí. En concret, es va detectar la presència de diverses canonades de fibrociment abandonades en plena via pública.

Un cop comprovat que es tractava de restes de fibrociment, els agents de la Guàrdia Urbana van fer un informe i van procedir a precintar el lloc on es trobava aquest material a l’espera de l’arribada dels serveis corresponents per tal de poder retirar-lo seguint totes les mesures de seguretat necessàries.

Protocol d’actuació amb abocaments

Cal recordar que les fibres d’amiant són nocives per a la salut. Exposar-s’hi i aspirar-les posa en risc de desenvolupar malaties respiratòries cròniques, inclós un càncer incurable i que escurça l’esperança de vida a un any, el mesotelioma. Les dolències acostumen a aparèixer anys després d’aspirar les restes de la substància perillosa.

Si es detecten residus o trossos a la via pública, la ciutadania ha de posar-se en contacte amb els serveis municipals per tal d’indiciar la ubicació exacta i les característiques dels residus abandonats. Un cop el Centre de Serveis Municipals (CSM) rep l’avís, s’activa un protocol per a la retirada. El primer pas d’aquest procés el duen a terme efectius de la Guàrdia Urbana, que es personen en el lloc per precintar-lo i comprovar la toxicitat de les restes. Una vegada comprovada la zona, els professionals inspeccionen l’espai i el material i s’inicia el procediment de denúncia així com els tràmits necessaris per dur a terme la retirada dels residus abocats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa