Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Zoo estrena el primer circuit interpretatiu de la nova etapa
  • CA

El Zoo de Barcelona mica en mica estrena les novetats que caracteritzaran la nova etapa del parc, després del llarg debat sobre el seu futur. El nou model de zoològic prima la divulgació científica i la conscienciació ambiental, dos objectius que prenen forma en el primer circuit interpretatiu d’aquesta nova època.

El Centre de Descoberta del Sahel és la gran àrea, ja reformada, que agrupa els animals d’aquesta regió càlida. Inclou, per exemple, les girafes i els elefants. Els visitants que ara recorren aquestes instal·lacions queden emmarcats per una senyalització que busca “una experiència emotiva que millori el seu coneixement sobre la bioregió de la sabana del Sahel”, diu el Zoo. En primer lloc, hi entren a través d’un gran arc que els dona la benvinguda amb informació bàsica i visual de la bioregió. Un segon arc similar els acomiadarà quan surtin de la zona destinada a aquest ecosistema, amb crides a passar a l’acció per contribuir a la seva preservació.

Al terra trobaran retolació “de molt impacte visual i pedagògic”, segons el consistori, que reprodueix una ruta des de l’oceà Atlàntic fins al mar Roig. Així, començaran l’itinerari al Senegal i l’acabaran a Eritrea, passant per 6 països més. Els dos mars estan pintats a terra amb onades. Mentre observen cada espècie animal aniran trobant un doble sistema de rètols didàctics: uns pels adults i uns altres pels infants. Així, el zoo vol reforçar la sensació dels nens i nenes d’exploració real de la natura i les plaques presten atenció a les històries personals dels animals. A més, es posa èmfasi en l’empoderament dels adults, capacitant-los per poder transmetre informació ambiental als infants.

Rètol per a infants al Sahel / Zoo de Barcelona

Els propers mesos s’instal·larà més senyalètica: “Aquests elements conformen la primera fase de desplegament d’aquest circuit interpretatiu, que es completarà a principis del 2023“. “La intenció és obrir la porta a nous coneixements i, sobretot, emocionar i empènyer a l’acció, amb l’objectiu final de generar un impacte positiu en la situació de la fauna i els hàbitats naturals”, afegeix. El parc barceloní s’emmiralla en referents internacionals com els zoos de Berlín, Hamburg, el Bronx, Washington i San Diego, que tenen una gran capacitat de sensibilització del seu públic.

Lleons al Zoo
El nou espai de la sabana del Sahel per als lleons del Zoo de Barcelona / Europa Press

Propera parada, els invertebrats

Els plans del Zoo tenen ara la vista posada al nou centre d’interpretació d’invertebrats, una versió totalment nova i moderna del vell pavelló. S’inaugurarà properament i està ubicat on abans hi havia hagut l’Espai Goril·la. Serà el primer edifici ideat i construït ja totalment dins la nova etapa del zoològic. En canvi continua en un calaix el projecte municipal d’obrir una porta al parc de la Ciutadella pel carrer Wellington, a fi de facilitar la permeabilitat des del campus universitari i de recerca de la UPF. Aquest projecte, ideat durant el mandat de Xavier Trias, va descarrilar perquè requeria construir una passera sobre el zoo que generava una certa divisió de l’àrea zoològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa