Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes que repartien aliments a persones sense recursos denuncien que la Urbana els ha multat

La Red de Cuidados Antirracistas ha denunciat avui que la Guàrdia Urbana els ha multat. Els fets, expliquen, van passar quan es trobaven distribuint aliments destinats a famílies migrants. Tot i que portaven un certificat de mobilitat i que “complien totes les mesures de seguretat sanitàries exigides” van ser multats “prop de les 20 a l’Avinguda Diagonal, a l’altura de la Plaça de Mossèn Jacint Verdaguer”.

Aquesta xarxa aglutina a una desena de col·lectius que s’encarreguen de distribuir aliments i recursos bàsics a famílies migrants. En un comunicat reivindiquen que el seu paper és essencial perquè en el context del decret d’emergència sanitària i confinament aquestes famílies queden excloses de totes les ajudes oficials i per tant no compten amb ingressos ni tenen garantida la subsistència bàsica.

Exigeixen a l’Ajuntament, a la Guàrdia Urbana “i altres autoritats competents” corregir de manera “urgent” els criteris d’intervenció i sanció. “Malgrat presentar tota la documentació justificant i mostrar-los les bosses d’aliments, ens van emetre dues multes en la qual ens imputen no atendre l’autoritat policial. Això, a més de ser injust, és fals i respon a la utilització de l’articulat de la Llei Mordassa. Hem de fer pública aquesta vergonyant situació i apel·lar a la responsabilitat de les institucions, que estan molt lluny d’arribar amb la seva atenció a les nostres comunitats”, han denunciat.

L’article pel qual se’ls denuncia suposa una “infracció greu” que preveu sancions d’entre 600 i 30.000 euros per a cada multa. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa