Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes que repartien aliments a persones sense recursos denuncien que la Urbana els ha multat
  • CA

La Red de Cuidados Antirracistas ha denunciat avui que la Guàrdia Urbana els ha multat. Els fets, expliquen, van passar quan es trobaven distribuint aliments destinats a famílies migrants. Tot i que portaven un certificat de mobilitat i que “complien totes les mesures de seguretat sanitàries exigides” van ser multats “prop de les 20 a l’Avinguda Diagonal, a l’altura de la Plaça de Mossèn Jacint Verdaguer”.

Aquesta xarxa aglutina a una desena de col·lectius que s’encarreguen de distribuir aliments i recursos bàsics a famílies migrants. En un comunicat reivindiquen que el seu paper és essencial perquè en el context del decret d’emergència sanitària i confinament aquestes famílies queden excloses de totes les ajudes oficials i per tant no compten amb ingressos ni tenen garantida la subsistència bàsica.

Exigeixen a l’Ajuntament, a la Guàrdia Urbana “i altres autoritats competents” corregir de manera “urgent” els criteris d’intervenció i sanció. “Malgrat presentar tota la documentació justificant i mostrar-los les bosses d’aliments, ens van emetre dues multes en la qual ens imputen no atendre l’autoritat policial. Això, a més de ser injust, és fals i respon a la utilització de l’articulat de la Llei Mordassa. Hem de fer pública aquesta vergonyant situació i apel·lar a la responsabilitat de les institucions, que estan molt lluny d’arribar amb la seva atenció a les nostres comunitats”, han denunciat.

L’article pel qual se’ls denuncia suposa una “infracció greu” que preveu sancions d’entre 600 i 30.000 euros per a cada multa. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa