Vuit detinguts i sis ferits, balanç de la tercera nit d’aldarulls

Els Mossos els acusen de desordres públics i de llançar objectes contra la línia policial

Almenys vuit persones van ser detingudes aquest dijous a Barcelona en la tercera nit d’aldarulls per l’empresonament de Pablo Hasel, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Dos dels detinguts s’han fet a la cruïlla del carrer Roger de Llúria amb Mallorca, tres al passatge Pla amb el carrer Bruc, dos al carrer Mallorca amb l’avinguda Diagonal i un al passeig Sant Joan. Tots vuit han estat detinguts per desordres públics, acusats de llançar objectes contra la policia i participar en actes vandàlics. Els Mossos descriuen nombrosos contenidors, mobiliari urbà i motocicletes cremats, a banda de diversos establiments i locals amb vidres trencats, entre ells la redacció d’El Periódico.

Els Mossos informen que a hores d’ara consten dos agents ferits de caràcter lleu. A banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que al tancament del servei havia atès també a Barcelona sis persones, una ferida menys greu i cinc de lleus. No especifica si entre els atesos hi ha els dos agents dels Mossos. Dues de les sis persones ferides han estat traslladades a centres hospitalaris. Fins ara no s’ha informat de detinguts ni atesos enlloc més de Catalunya.

D’altra banda, la policia ha informat que a l’inici de la manifestació d’avui al voltant de la plaça Tetuan s’han aixecat diverses actes de denúncia a persones que duien esprais o pilotes de golf a les motxilles. També se n’ha denunciat una altra que duia diversos petards i pirotècnia.

Nou comentari