Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vueling es disculpa amb la passatgera a qui una hostessa va dir “catalana hija de puta”
  • CA

L’insult d’una hostessa de Vueling a una passatgera per parlar en català ha acabat amb una disculpa de la companyia aèria. Després que Espe Valls presentés una queixa, el departament d’atenció al client de l’empresa ha demanat perdó a la usuària. “Des de Vueling volem demanar-li les nostres més sinceres disculpes per la situació tan compromesa que va haver de viure”, ha contestat la companyia en una resposta a què ha tingut accés el TOT Barcelona. A més, l’empresa li assegura que prendran “mesures al respecte”, sense major especificació. Aquest diari va avançar el cas. 

[r:1]

Valls va rebre la disculpa ahir al matí després que en el vol del 12 de juny entre Barcelona i Porto una hostessa la qualifiqués de “catalana hija de puta”. La treballadora va exigir a Valls que li parlés en castellà quan li va demanar menjar, cosa que la passatgera va rebutjar. Tot i que finalment l’hostessa va servir el menjar a la usuària, quan estava a punt d’abandonar l’avió va escoltar: “¡Qué asco! Seguro que ha sido la catalana hija de puta”. La mateixa hostessa que li havia sol·licitat que parlés en castellà ho va cridar quan netejava el seient de Valls, en què va deixar un got perquè va rentar “amb cura”, segons explicava a aquest diari, una mica d’aigua que el seu fill de cinc anys havia vessat durant l’aterratge.

Després d’escoltar l’insult, Valls es va dirigir a la cap de les hostesses, que li va contestar que no entenia el català i la va deixar “amb la paraula a la boca”, abans d’afegir que parlava anglès, portuguès i castellà. Tot plegat ho relatava a la reclamació que va presentar a Vueling, a què ha tingut accés el TOT Barcelona.

Queixa a l’Agència Catalana de Consum

Valls també s’ha dirigit a l’Agència Catalana de Consum. Dilluns va presentar una queixa a l’organisme de la Generalitat denunciant els fets. Fonts de l’agència diferencien entre queixa, denúncia i reclamació. En el cas d’una queixa, l’agència trasllada la informació a l’empresa perquè en tingui constància. Quan es tracta d’una reclamació, els usuaris exigeixen una compensació pel tracte rebut, cosa que no s’aplica en el cas de Valls. Finalment, una denúncia es fa quan l’empresa ha infringit la normativa de consum, cosa que pot provocar sancions. 

L’Agència Catalana de Consum va rebre 729 reclamacions l’any passat d’usuaris contra Vueling, tot i que estaven relacionades amb problemes vinculats al funcionament dels vols operats per la companyia. 

Plataforma per la Llengua demana explicacions

La Plataforma per la Llengua també ha iniciat un tràmit per demanar explicacions pel cas, que podria ser de discriminació contra el català. Fonts de l’organisme detallen al TOT Barcelona que van oferir a Valls que presentés una queixa. Una vegada van contactar amb Vueling, fonts de Plataforma per la Llengua expliquen que els van respondre que no constava cap queixa formal. 

A més, revelen una altra queixa que van rebre un dia després de la de Valls. En aquest cas era el d’una dona que va demanar informació en català en un vol entre Eivissa i Barcelona i li van contestar que parlés en castellà. Quan va sol·licitar informació en català, una hostessa li La denúncia va arribar perquè, segons ella, va rebre un tracte despectiu, fins i tot per part d’un dels pilots de l’avió. 

Sobre la resposta de la companyia aèria, Plataforma per la Llengua afirma que els van dir que les queixes per discriminació al català “no és una prioritat”, perquè les reclamacions que reben via Twitter per aquests casos no són majoritàries.

Més notícies
“Catalana hija de puta”: l’insult d’una hostessa de Vueling per parlar en català
Notícia: “Catalana hija de puta”: l’insult d’una hostessa de Vueling per parlar en català
Comparteix
La usuària presentarà una queixa pel tracte que va rebre per parlar català

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jo a juny 20, 2019 | 15:04
    Jo juny 20, 2019 | 15:04
    L'única mesura que prendrà Vueling, amb aquesta hostessa, serà felicitar-la i donar-li un mes de vacances. Fotre el català surt rentable al país veí. De moment.
  2. Icona del comentari de: Joan Toral a juny 20, 2019 | 16:15
    Joan Toral juny 20, 2019 | 16:15
    [...] i li van contestar que parlés en castellà. Quan va sol·licitar informació en català, una hostessa li La denúncia va arribar perquè, ... ein?
  3. Icona del comentari de: Asr a juny 20, 2019 | 19:14
    Asr juny 20, 2019 | 19:14
    El que s ha de plantejar es si vol continuar tenint gent xenòfoga i mal educada =mala gent a la seva plantilla. Això ha de fer.
  4. Icona del comentari de: Ricard a juny 20, 2019 | 23:22
    Ricard juny 20, 2019 | 23:22
    Dons per mi, aneu a la merde, Vueling. No existiu. Dons que, com, ha, val, dons aneu.
  5. Icona del comentari de: Juma a juny 20, 2019 | 23:31
    Juma juny 20, 2019 | 23:31
    No aneu amb vueling, i tot arreglat. BOICOT a totes les empreses que tenen actituds semblants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa