Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Voluntaris de CaixaBank impulsen activitats mediambientals a Barcelona
  • CA

El programa de Voluntariat de CaixaBank a Barcelona impulsa una desena d’activitats mediambientals amb col·lectius vulnerables, com per exemple la cura d’horts urbans o la recollida de residus a Collserola. El programa d’accions de cura i la protecció de l’entorn natural facilita alhora la inserció social de col·lectius en risc d’exclusió.

“Al conjunt de Barcelona, ​​una desena de voluntaris han realitzat més de 40 hores de voluntariat en activitats relacionades amb el medi ambient”, explica l’entitat en un comunicat. Entre les iniciatives dutes a terme destaca el manteniment de l’hort urbà a l’Espai Benet Corner amb beneficiaris de la Fundació Comtal o la retirada i reciclatge de brossa d’espais del Parc Natural de Collserola.

Prop de 200 voluntaris participen al programa a l’Estat espanyol, a través de més de mig centenar d’activitats solidàries relacionades amb la sostenibilitat. Els propers mesos se’n realitzaran més de 30, per exemple. A més de contribuir a restaurar i conservar paratges naturals, acompanyen persones amb dificultats sensorials o intel·lectuals per accedir al medi natural, a través d’entitats socials dedicades a millorar la qualitat de vida de persones amb mobilitat reduïda, manca de visió, o problemes cognitius. Activitats solidàries també contribueixen a la inserció social de persones en risc.

“CaixaBank impulsa, a través del Programa de Voluntariat, la protecció de l’entorn natural com un dels seus eixos estratègics”, sosté l’entitat en un comunicat. El 2021 va posar en marxa el Projecte R4: Repte, Recull, Recicla i Respira, amb l’objectiu d’impulsar la neteja de l’entorn i contribuir a la sensibilització sobre la cura del medi ambient. Hi han participat 700 persones (263 voluntàries), que han recollit prop de 6.000 quilos de residus a més de 200 zones naturals a través de batudes sols, en grup o acompanyats de familiars i amics.

El programa de Voluntariat CaixaBank és una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya, amb una trajectòria de més de 15 anys. En formen part sobretot empleats i exempleats del Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat. El darrer any, gràcies al treball conjunt amb 1.300 entitats socials, prop de 5.000 voluntaris han ajudat més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l’educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil, gent gran i medi ambient, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa