Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una trentena de cancel·lacions en una nova jornada de vaga al Prat

Matí de cancel·lacions aquest dilluns a l’aeroport del Prat en una nova jornada de vaga a Vueling. Les protestes dels tripulants de cabina de la companyia han obligat a anul·lar fins a 28 vols que tenien com a origen o destí l’aeròdrom barceloní.

Segons ha informat la mateixa empresa, la previsió és que es puguin operar el 83% dels trajectes previstos, és a dir, 132 vols dels 160 programats. A la resta de l’Estat, operarà el 91% dels vols programats, que són 168 dels 184 previstos.

Sobre els vols que han hagut de ser cancel·lats, la companyia ha apuntat que els viatgers afectats per aquestes anul·lacions han pogut ser avisats amb antelació i se’ls ha facilitat diferents alternatives per poder-los recol·locar en altres vols i evitar que veiessin completament alterat el trajecte previst. En aquest sentit, l’aerolínia assegura que el 95% dels clients afectats han sigut reubicats, mentre que el 5% encara no ha escollit una altra opció per viatjar.

En un comunicat, Vueling ha assenyalat que des de l’inici de la protesta –convocada dels divendres, diumenge i dilluns fins a finals de gener- ha ofert el 90% dels vols programats. De cara a les properes jornades, la companyia espera continuar oferint el 90% dels vols programats.

Un conflicte enquistat

Cal recordar que el sindicat majoritari de la companyia, STAVLA, va convocar el passat divendres una manifestació dels treballadors de Vueling, que van demanar augments salarials. Des del seu punt de vista, després de 12 dies de negociacions amb la companyia no s’ha avançat en cap sentit i tampoc se’ls hi ha donat cap proposta que els hi doni motius per aturar la vaga. La tripulació de cabina demana, concretament, una actualització salarial del 13,40 %, ja que, segons STAVLA, és la manera de posar els salaris al nivell de la pujada de preus.

Aquesta vaga podria estar lluny d’acabar. Fa uns dies STAVLA va dir que si la direcció de l’empresa no negociava el conveni col·lectiu de la plantilla, les aturades podrien ser indefinides. Des del seu punt de vista, les converses no estaven arribant a cap canvi o millora. Per part seva, Vueling va dir fa uns dies que els increments de salari són “inviables” i suposarien “pèrdua de competitivitat i viabilitat futura” de la companyia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa